Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 21

11-asis Vilniaus tarptautinis trumpųjų filmų festivalis paskelbė konkursinių programų nugalėtojus

Ilgus žiemos vakarus praleisti trumpųjų filmų seansuose siūlęs festivalis šeštadienio vakarą „Menų spaustuvėje“ surengė apdovanojimų ceremoniją. Renginio metu paskelbti tarptautinės ir nacionalinės konkursinių programų laureatai.
Apdovanojimų ceremonija
Apdovanojimų ceremonija / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Šiais metais aštuonias tarptautines programas sudarė 48 ryškiausi pastarųjų metų trumpieji filmai iš viso pasaulio, o nacionalinę – 12 lietuvių režisierių darbų.

Geriausiu nacionalinės programos filmu buvo paskelbtas režisieriaus Lauryno Bareišos filmas „Kupranugaris“ (2016). Nacionalinę programą vertino tarptautinė žiuri: Wouter Jansen (Olandija), Wim Vanacker (Belgija) ir Audrius Kuprevičius (Lietuva).

Geriausiais vaidybinis tarptautinės konkursinės programos filmas – „Chasse Royale“ (rež. Lise Akoka, Romane Gueret, Prancūzija, 2016). „Itin stiprus filmas dėl preciziškų mizanscenų, puikios aktorių komandos, įspūdingos vaidybos ir iš ekrano pulsuojančios energijos,“ – sakė žiuri nariai.

Geriausiais dokumentinis tarptautinės konkursinės programos filmas – „Amerikietis žaliame fone“ (Green Screen Gringo, rež. Douwe Dijkstra, Olandija, Brazilija, 2016). „Sumaniai išnaudodamas paprastą techniką, Douwe Djikstra atskleidžia Brazilijos visuomenės klodus. Jis supurto nusistovėjusią kastų santvarką bei istorinį naratyvą ir kuria poetinę žmonių lygybę. O jei trumpai – už naujo pasaulio sukūrimą iš iliuzijos.“

Geriausiais animacinis tarptautinės konkursinės programos filmas – „Aistrų apimtos mamos“ (Moms On Fire, rež. Joanna Rytel, Švedija, 2016). „Šiuo linksmu, nutrūktgalvišku, šelmišku, šmaikščiu filmuku Joanna Rytel dekonstruoja tradicinę motinystės sampratą. Besiglamonėjančios moterys, neištikimybė, kokainas, seksas ir alkoholis. Be galo modernu ir be galo pankiška!“

Specialaus paminėjimo apdovanojimas skirtas filmui „Rašyta/Nerašyta“ (Written/Unwritten, rež. Adrian Silisteanu, Rumunija, 2016). „Nepaprastai jaudinantis ir jautrus filmas apie skirtumus, pagarbą ir šeimą.“

Tarptautinės konkursinės programos žiuri nariais šiais metais buvo Torunn Nyen (Norvegija), Clément Tréhin-Lalanne (Prancūzija) ir Santa Lingevičiūtė (Lietuva).

Festivalį atidarė grupė „Parranda Polar“, o apdovanojimų ceremonijos metu grojo atlikėjas Chung Kran. Festivalio programa Vilniaus kino teatruose „Skalvija“ ir „Pasaka“ dar suksis visą sekmadienį, o sausio 26-29 dienomis keliaus į Kauną, Klaipėdą, Panevėžį, Šiaulius ir Ukmergę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius