-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 02

„12 vergovės metų“ prieš „Oskarus“ pelnė „Independent Spirit Awards“ šlovę

„12 vergovės metų“ (12 Years a Slave) šeštadienį pelnė „Independent Spirit Awards“ šlovę – gavo penkis apdovanojimus, tarp jų – geriausio vaidybinio filmo, ir taip sulaukė gero postūmio „Oskarų“ išvakarėse.
Steve'as McQueenas
Steve'as McQueenas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kinas

Ši skausminga istorinė drama taip pat pelnė „Independent Spirit“ britų režisieriui Steve'ui McQueenui, antrojo plano aktorei Lupitai Nyong'o, geriausiam operatoriui ir geriausiam scenaristui.

Šis filmas, kurį įkvėpė tikra Solomono Northupo istorija, pasakoja apie juodaodį smuikininką iš Niujorko valstijos, kuris prieš JAV pilietinį karą buvo pagrobtas ir parduotas į vergiją.

S.McQueenas savo apdovanojimą dedikavo S.Northupui, kuris jį „įkvėpė ... ieškoti tiesos“.

L.Nyong'o, kuriai šeštadienį sukako 31 metai, kalbėjo apie nepriklausomo kino svarbą ir sakė, kad „ten vyksta tikrieji dalykai, dalykai, kurie yra svarbūs“.

Dvi dramos apie AIDS „Dalaso klubas“ (Dallas Buyers Club) žvaigždės, Matthew McConaughey ir Jaredas Leto, gavo aktorių apdovanojimus ir dar labiau įtvirtino savo, kaip „Oskarų“ lenktynių favoritų, pozicijas prieš sekmadienį įvyksiančią Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimų įteikimo ceremoniją.

M.McConaughey geriausio aktoriaus statulėlę pelnė už AIDS aktyvisto Rono Woodroofo vaidmenį, o J.Leto geriausio antrojo plano aktoriaus apdovanojimą – už R.Woodroofo verslo partnerio transseksualo vaidmenį.

Cate Blanchett buvo paskelbta geriausia aktore už skurde atsidūrusios buvusios aukštuomenės moters vaidmenį Woody Alleno „Džesminoje“ (Blue Jasmine). Ji taip pat yra favoritė laimėti geriausios aktorės „Oskarą“.

Geriausio tarptautinio filmo kategorijos „Independent Spirit“ atiteko prancūzų dramai apie lesbietišką meilę „Adelės gyvenimas“ (La vie d'Adèle), nors favoritu buvo laikomas italų filmas „Didis grožis“ (La grande bellezza).

86-oji „Oskarų“ įteikimo ceremonija įvyks sekmadienį teatre „Dolby“ Holivude.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius