Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 11

14-ąją „Scanoramą“ Vilniuje uždarys Alejandro Jodorowsky „Nesibaigianti poezija“

Lapkričio 3-ąją prasidėjęs jau 14-asis Europos šalių kino forumas „Scanorama“ šį sekmadienį, lapkričio 13-ąją, užvers duris Vilniuje. Iškilmingos festivalio uždarymo ceremonijos metu svečių tradiciškai lauks ne tik šių metų konkursinės programos „Naujasis Baltijos kinas“ laureatų apdvanojimai, bet ir uždarymo filmas.
Filmo „Nesibaigianti poezija“ stop kadras
Filmo „Nesibaigianti poezija“ stop kadras / Filmo „Nesibaigianti poezija“ stop kadras

Šiemet garbė uždaryti festivalį Vilniuje bus skirta Alejandro Jodorowsky filmui „Nesibaigianti poezija“ (Poesía sin fin, 2016).

„Vilniuje „Scanorama“ su žiūrovais atsisveikins nepamirštamu pasaulio piliečio, turinčio ambicijų gyventi 300 metų, Alejandro Jodorowsky filmu „Nesibaigianti poezija“. Šis autobiografinis, atvirumu ir nuoširdumu stebinantis didžio meistro darbas nukelia žiūrovus į magiškos realybės ir stebuklų pasaulį, kuris pavaldus tik šio režisieriaus išpažįstamiems kūrybiškumo principams. Taip „Scanorama“ pratęsia pažintį su Alejandro Jodorowsky, kurio „Realybės šokis“ sužavėjo festivalio gerbėjus prieš porą metų,“ – apie uždarymo filmą pasakoja festivalio meno vadovė Gražina Arlickaitė.

Filmo „Nesibaigianti poezija“ stop kadras/Filmo „Nesibaigianti poezija“ stop kadras
Filmo „Nesibaigianti poezija“ stop kadras/Filmo „Nesibaigianti poezija“ stop kadras

Miuncheno kino festivalyje Geriausio tarptautinio filmo apdovanojimui nominuotoje dramoje pasakojama paauglio Alechandro istorija. Kuklus ir jautrus vaikinas svajoja tapti poetu, tačiau tokia jo svajonė visiškai nežavi jaunuolio tėvo. Jautrus tėvo ir sūnaus konfliktas šiame filme kino kritikų buvo tituluotas apibūdinimu „feliniškas“.

„Nesibaigiančioje poezijoje“ pagrindinį Alechandro vaidmenį atliko A.Jodorowsky sūnus Adanas. Filme pasirodo ir pats. A.Jodorowsky, atkeliaujantis pasikalbėti su jaunu savimi.

Filmo „Nesibaigianti poezija“ stop kadras/Filmo „Nesibaigianti poezija“ stop kadras
Filmo „Nesibaigianti poezija“ stop kadras/Filmo „Nesibaigianti poezija“ stop kadras

Paskelbus „Scanoramos“ uždarymą Vilniuje, festivalis tęsis kituose miestuose. Iki lapkričio 20 d. „Scanorama“ vyks Kaune, iki lapkričio 17 d. – Klaipėdoje, o Šiauliuose „Scanorama“ viešės lapkričio 17 –20 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius