-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 08 17

14-asis Europos šalių kino forumas „Scanorama“ skelbia datą, naują logotipą ir pirmuosius filmus

Europos šalių kino forumas „Scanorama“ šį rudenį vyks jau keturioliktą kartą. Šiemet lapkričio 3-20 d. į kino sales Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose kviesiantis festivalis, visus metus aktyviai keliavęs po reikšmingiausius Europos kino renginius, žiūrovams ir vėl pasiūlys daugiau šimtą daugiausiai dėmesio, simpatijų ir kalbų sulaukusių filmų peržiūrų.
Kadras iš filmo  „Ateitis“
Kadras iš filmo „Ateitis“ / Kadras iš filmo „Ateitis“

14-ioliktoji „Scanorama“ naują sezoną pasitinka ne tik jau kruopščiai sudėliota filmų programa, bet ir pakeitusi savo įvaizdį. Šiemet festivalis atnaujino savo logotipą, ji sukūrė dizainerė Indrė Klimaitė. Jis pirmą kartą viešai bus pristatytas šį ketvirtadienį, rugpjūčio 18 d., Kauno kino centro „Romuva“ projekte „Lauko kinas“, kuriame bus rodomas vienas populiariausių pernai metų „Scanoramos“ filmų – norvegiška sutbili komedija „Prieš gamtą“ (Out of Nature, 2014).

„Su nauju logotipu verčiame naują festivalio istorijos puslapį. Šie metai ir mums, ir festivalio žiūrovams atneš daug naujienų, todėl naują sezoną nusprendėme pasitikti atsinaujinę ir pristatyti šiek tiek pakitusį festivalio įvaizdį bei logotipą“, – apie festivalio naujienas pasakoja „Scanoramos“ vykdančioji direktorė Aušra Simanavičiūtė.

„Naujas festivalio įvaizdis į „Scanoramos“ gyvenimą įpūs šviežio oro, tačiau vienas dalykas liks nepakitęs – „Scanorama“ ir toliau rodys tik itin kruopščiai ir atsakingai atrinktus filmus“, – jai pritaria ir „Scanoramos“ direktorė bei meno vadovė Gražina Arlickaitė.

Visa šių metų filmų programa bus paskelbta kiek vėliau, bet jau dabar „Scanoramos“ organizatoriai pristato keletą iškiliausių filmų, kurios žiūrovai pamatys šių metų festivalyje.

Kadras iš filmo „Komivojažierius“/Kadras iš filmo „Komivojažierius“
Kadras iš filmo „Komivojažierius“/Kadras iš filmo „Komivojažierius“

Vienas jų – šiemet Kanų kino festivalyje už geriausią scenarijų ir geriausią aktoriaus darbą apdovanotas naujausias santykių meistro, garsaus iraniečio Asghar Farhadžio filmas „Komivojažierius“ (The Salesman, 2016). Drama atskleidžia jaudinančius poros santykius, kai žmonės yra priversti palikti griūvančius namus ir ieškoti naujo prieglobsčio. Asghar Farhadžis ne naujokas „Scanoramoje“ – jo puikus kūrinys „Praeitis“ buvo vienu populiariausių 2013-ųjų metų festivalio filmu.

„Scanoramos“ žiūrovai pamatys ir šiemet Berlyno kino festivalyje „Sidabriniu lokiu“ už geriausią režisūrą įvertintą prancūzų režisierės Mia Hansen Love filmą „Ateitis“ (Things to Come, 2016). Moters jausmą dramą, šeimą palikus vyrui, personažo lūpomis perteiks žavioji aktorė Isabelle Huppert.

Kadras iš filmo „Gyveno kartą Uvė“ /Kadras iš filmo „Gyveno kartą Uvė“
Kadras iš filmo „Gyveno kartą Uvė“ /Kadras iš filmo „Gyveno kartą Uvė“

Skamdinavišką kiną reprezentuos bene populiariausias šių metų švedų filmas, naujausias režisierės Hannes Holm darbas „Gyveno kartą Uvė“ (A Man Named Ove, 2015). Filmas sukurtas pagal tarptautinį Fredriko Backmano bestselerį, išverstą ir į lietuvių kalbą. Tai nieko nemėgstančio senuko Uvės istorija, kai ramią, bet nuobodžią jo kasdienybę sudrumsčia į kaimynystę atsikrausčiusi jauna šeima.

Šiemet Europos šalių kino forumas „Scanorama“ vyks lapkričio 3–20 dienomis, Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius