-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 29

15min kino anketa: tapytoja J.Kyzikaitė – apie režisierių, kuris įkvėpė paveikslą, ir geriausią meilės istoriją kine

Ieškantiems filmo vakarui ar įsitikinusiems, kad matė viską – 15min kino anketa, į kurios klausimus atsako Lietuvos kultūros bei meno atstovai, padėsianti prisiminti pamirštus ir atrasti naujus kino pasaulio perlus.
Jolanta Kyzikaitė
Jolanta Kyzikaitė / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Jaunosios kartos tapytoja Jolanta Kyzikaitė, 2010 m. pelniusi pirmąją vietą „Jaunojo tapytojo prizo‟ konkurse, savo darbus pristatė jau daugiau nei 30 parodų Lietuvoje ir užsienyje. Menininkės kūryboje ryškios socialinės temos ir plakatiška tapysena, nejučiomis atliepianti šiuolaikinį medijų pasaulį.

15min J.Kyzikaitė pasakoja, kodėl filmų negali žiūrėti kaip paprasta žiūrovė ir į kokios aktorės kuriamas personažes norėtų būti panaši.

Filmas, kuris pakeitė (gyvenimą, dieną, supratimą apie kiną ar kt.)

Davido Lyncho ankstyvieji trumpi eksperimentiniai filmai, net sukūriau paveikslą „Davidas Lynchas ir mano širdis‟ (2010). Filmuose jis jungė savo tapybą su videofilmu. Jo filmai mane taip traukia, nes filmų konstrukcijos primena tapybą. Jau laukiu „Tvin Pykso‟ sugrįžimo.

VIDEO: Six Figures Getting Sick (1966) by David Lynch

Filmas, per kurį paskutinį kartą verkėte

Filmai manęs taip neveikia, pavyksta atskirti ekraną nuo gyvenimo, kad ir koks realus jis bebūtų. Pati kaip kūrėja negaliu žiūrėti filmo kaip paprasta žiūrovė, bandau iš anksto nusakyti būsimus siužeto vingius (čia jau mano vyras pyksta), dažnai pabaigą nuspėju filmo metu. Gal tai nėra gerai, pati norėčiau, kad žiūrovas iki galo įsijaustų į mano kūrinį.

Filmas, kurį matėte daugiausia kartų

Filmas, kurio pradžią mačiau daugiausia kartų, o pabaigos nė karto – Paolo Sorrentino „Didis grožis‟. Didį grožį dažniausiai nugalėdavo didis miegas.

VIDEO: Filmo „Didis grožis“ anonsas

Geriausia komedija

Allisono Anderso, Alexandre Rockwello, Robert Rodriguezo ir Quentino Tarantino filmas „Keturi kambariai‟ (Four Rooms, 1995) bei Weso Andersono „Viešbutis „Didysis Budapeštas‟ (The Grand Budapest Hotel, 2014). Manau jie abu savotiškai panašūs, žavi netikėti siužeto vingiai ir subtilus humoras.

VIDEO: Filmo „Didysis Budapeštas“ anonsas

Guilty pleasure

„Pasiklydę vertime‟ (Lost in Traslation, rež. Sofia Coppola, 2003).

VIDEO: FIlmo „Pasiklydę vertime“ anonsas

Geriausia meilės istorija kine

Sužavėjo tėvo meilė vaikui filme „Gyvenimas yra gražus‟ (Life Is Beautiful, rež. Roberto Beningni, 1997), kai pačiomis žiauriausiomis sąlygomis žaidimas išsaugo ne tik vaiko gyvybę, bet ir vaikystę.

VIDEO: Filmo „Gyvenimas yra gražus“ anonsas

Filmas, kurio iš pradžių nekentėte, o vėliau pamilote.

Dar vis jaukinuosi (vaikų pagalba) Harį Poterį.

Filmas, kuriame norėtumėte apsigyventi vienai dienai

Larso Von Triero „Melancholija‟ (Melancholia, 2011) – iškart po filmo norisi grįžti į realų gyvenimą, tad kas būtų po vienos dienos?

VIDEO: Filmo „Melancholija“ anonsas

Slapta meilė kine

Sophie Marceau. Kine ji sukūrusi begales skirtingų personažų, tačiau stebėdama bet kurį iš jų, nevalingai viduje noriu būti bent kažkuo panaši į šiuos charakterius.

Geriausia ekranizacija

Morteno Tyldumo „Vaizduotės žaidimas‟ (The Imitation Game, 2014). Puikiai parodo aistrą mokslui ir žinojimui – kad ir kiek nesėkmių būtų, viskas galiausiai turi išsispręsti.

VIDEO: Filmo „Vaizduotės žaidimas“ anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius