Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 27

15min „Klausyk“ platformoje startuoja nauja tinklalaidė – „Kino metropolis“

Lietuvoje pasirodė pirmoji tinklalaidė, skirta kinui – „Kino metropolis“. Kartą per mėnesį per 15min audioplatformą „Klausyk“ išeisiančioje laidoje kino kūrėjai, kritikai ir kiti kino industrijos atstovai kalbės apie tai, kas šiuo metu aktualu Lietuvos ar pasaulio kino padangėje. Tinklalaidę pristato kino žaidimas „European Film Challenge“, kurio dalyviai gali laimėti kelionę į Venecijos, Berlyno ir Kanų kino festivalius.
Kadras iš filmo „Pasiutusi meilė“
Kadras iš filmo „Pasiutusi meilė“ / Projekto partnerių nuotr.

Tinklalaidę „Kino metropolis“ galite rasti čia

Pirmosios „Kino metropolio“ tinklalaidės vedėja Urtė Karalaitė kalbino latvių, lietuvių ir lenkų bendros gamybos filmo „Pasiutusi meilė“ koprodiuserį Kęstutį Drazdauską, kino dailininką Nerijų Narmontą ir kino kritiką Edviną Pukštą. Latvių režisieriaus Jānio Nords, kurio ankstesnis filmas „Mama, aš tave myliu“ laimėjo pagrindinį prizą Berlyno kino festivalio „Generation Kplus“ programoje, naujausias kūrinys pasakoja apie buvusį policininką Didzį, kuris po sunkios avarijos netekęs kojos, sužino, kad jo žmona užmezgė romaną su 17 metų jaunesniu vyru ir jų santuokai iškyla grėsmė.

Projekto partnerių nuotr./Kadras iš filmo „Pasiutusi meilė“
Projekto partnerių nuotr./Kadras iš filmo „Pasiutusi meilė“

„Tai – viena dažniausių ir lengviausiai parduodamų temų – teigia kino kritikas E.Pukšta. – Jeigu režisierius turi ambicijų parodyti savo talentą, jam gal yra lengviau gauti finansavimą su tokia tema, kuri bus lengviau suprantama platinimui arba prodiuseriams, festivaliams. Ši tema niekada nenublės. Jų kiekvienais metais yra ir bus. Tai yra žmonių intymūs santykiai. Ji įdomi ir visada intriguojanti, tik režisieriams reikia sugalvoti, kaip tą pateikti jau ne taip šabloniškai ir šioje vietoje Janiui pavyko.“

Filme didelis dėmesys skiriamas šunims, kuriuos augina pagrindinis herojus. 3 augintinius, pasak prodiuserio K.Drazdausko, vaidino 9 šunys, o dresavimo specialistai buvo pasikviesti iš Vengrijos, kadangi mūsų regione dirbančiu tokių dresuotojų, dirbančiu su kinu, beveik nėra. „Reikia žinoti, kad šunys – tai ne aktoriai. Su jais nesusitarsi ir 20 dublių vargiai padarys ką nors. Filmavimo laikas yra labai ribotas, reikia pasiruošti. Aktoriui, manau, buvo milžiniškas iššūkis. Šunys koviniai. Ir jie ne jo. Jis tik vaidina šeimininką, o tikrasis šeimininkas už kadro“, – pasakojo prodiuseris.

Projekto partnerių nuotr./Kadras iš filmo „Pasiutusi meilė“
Projekto partnerių nuotr./Kadras iš filmo „Pasiutusi meilė“

Jam antrino E.Pukšta, teigdamas, kad tokių filmų, geriausiu atveju, išeina vienas per du metus. Pastarasis jo atmintyje įstrigęs kūrinys – 2015-ųjų Kornél Mundruczó „Baltas Dievas“, pasakojantis apie į miestą ištrūkusius šunis.

Per vasariškus karščius pasirodęs filmas, kėlė atgaivą savo žiemišku peizažu. Kaip teigia filmo dailininkas N.Narmontas, filmuoti teko ir prie -25 laipsnių šalčio, kadangi pasitaikė šalta žiema. Jie kartu su režisieriumi ieškojo, kaip geriau perteikti filmo atmosferą: „Mes tos vizijos ieškojom, nagrinėdami personažus ir jų santykius. Šiaip tas eksterjeras neturi nieko bendro su interjeru. Tai yra dvi atskiros lokacijos, 200 kilometrų atstumu“, – apie pagrindinio veikėjo namą, kurį specialiai teko pasendinti filmui, kalbėjo kino dailininkas.

Projekto partnerių nuotr./Kadras iš filmo „Pasiutusi meilė“
Projekto partnerių nuotr./Kadras iš filmo „Pasiutusi meilė“

Podkasto klausykite naujoje audioplatformoje 15min Klausyk. Kviečiame „Apple“ ir „Android“ vartotojus atsisiųsti programėlę.

Filmą „Pasiutusi meilė“ vis dar galima pažiūrėti platformose www.kinofondas.lt bei www.cinemaclub.eu.

Sekantis „Kino metropolio“ epizodas pasirodys liepos mėnesį, kuriame kino profesionalai ir mėgėjai kalbės apie muzikinį prancūzų filmą „Muzika tavo rankose“.

VIDEO: MUZIKA TAVO RANKOSE filmo anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius