-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 25

15min studijoje: „Salam, kaimyne“ režisieriai, mėnesį pabėgėlių teisėmis gyvenę tarp sirų

Ketvirtadienį 15min studijoje 15 val. anglų kalba vyks pokalbis su dokumentinio filmo „Salam, kaimyne“ režisieriais iš Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) – Zachu Ingrasci ir Chrisu Temple, kuriems klausimus gali užduoti ir 15min skaitytojai.

Šie amerikiečiai mėnesiui apsigyveno Jordanijoje esančioje sirų pabėgėlių stovykloje – Zaatari, kuri įkurta vos dešimt kilometrų nuo Sirijos sienos, kad gyvendami pabėgėlių teisėmis sukurtų išskirtinį pirmo asmens dokumentinį filmą.

Tokiu būdu filmo kūrėjai įsitikino, ką reiškia gyventi kartu su 85 tūkstančiais iš gimtinės pasitraukusių sirų, ir sužinojo, kaip išradingai jie tvarkosi su užklupusia neganda.

Dėl to filme „Salam, kaimyne“ Ch.Temple ir Z.Ingrasci atskleidžia ne vieną sukrečiančią istoriją apie žmones, siekiančius atkurti ne tik savo, bet ir kaimynų sudaužytus gyvenimus – nuo Um Ali, moters, sunkiai įveikiančios netektį bei iškilusius kultūrinius barjerus, iki dešimtmečio Raoufo, kurio negandas slepia neblėstanti šypsena.

VIDEO: 15min studijoje — dokumentinio filmo „Salam, kaimyne‘‘ kūrėjai

Amerikiečiai save vadina atsitiktiniais dokumentikos kūrėjais. Filmų gamyba nėra jų pragyvenimo šaltinis, o labiau būdas statyti tiltus tarp žmonių ir visuomenių.

Tai jie daro ir Lietuvoje, nemokamų filmo peržiūrų ir diskusijų metu penkiuose Lietuvos miestuose – Klaipėdoje, Jonavoje, Kaune, Vilniuje ir Alytuje.

15min skaitytojai klausimus (lietuviškai ar angliškai) filmo režisieriams gali siųsti el. paštu – klausimai@15min.lt

VIDEO: Dokumentiniame filme – Sirijos karo pabėgėlių kasdienybė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius