Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 08

„2 naktys iki ryto“ filmas, įkvėptas svajonės apie tobulą romaną su nepažįstamuoju

Rugsėjo 2 dieną Lietuvos kino teatrus pasieks bendras lietuvių ir suomių gamybos filmas „2 naktys iki ryto“ („2 Nights Till Morning“, rež. Mikko Kuparinenas). Vilniuje nufilmuota romantinė drama – modernus, elegantiškas pasakojimas apie dviejų nepažįstamųjų susitikimą svetimame mieste.
Kadras iš filmo „2 naktys iki ryto“
Kadras iš filmo „2 naktys iki ryto“

Viename viešbutyje apsistoję prancūzė architektė Caroline ir suomių didžėjus Jaakko patraukia vienas kito dėmesį. Pajutę abipusę simpatiją du vieniši keliautojai nesukdami galvos dėl rytojaus drauge praleidžia naktį, kupiną muzikos, vyno, smalsių romantiškų žvilgsnių ir flirto. Ryte pasibaigti turėjęs nuotykis pakrypsta netikėta linkme, kai dėl išsiveržusio Islandijos ugnikalnio sukelto pelenų debesies atidedami visi skrydžiai. Užstrigusi Vilniuje pora pratęsia pažintį klajodami po svetimą miestą, kalbėdami, pykdamiesi, pažindami vienas kitą ir save.

„Manau visiems yra tekęs slapta pasvajoti apie susitikimą su nepažįstamuoju, kurį stipriai ir staiga įsimylėtume. Tai – tobulas romanas, užsimezgantis kažkur keliaujant, kažkur, kur nesi apribotas visų kasdienių įsipareigojimų ir gali būti tuo, kuo visada norėjai, tačiau neišdrįsai būti,“ – filmą įkvėpusią idėją apibendrino vienu perspektyviausių jaunų suomių režisierių laikomas Mikko Kuparinenas.

VIDEO: 2 NAKTYS IKI RYTO kinuose nuo rugsėjo 2 d.

Pirmasis ilgametražis režisieriaus darbas anglų kalba gerai pasirodė tarptautiniuose kino festivaliuose: užėmė trečią vietą konkursinėje Bergamo kino festivalio programoje, tarptautiniame Monrealio kino festivalyje apdovanotas už geriausią režisūrą, o Tarptautiniame Valjadolido filmų festivalyje Ispanijoje, „Meeting Point“ konkursinėje programoje, pelnė geriausio filmo vardą.

„2 naktys iki ryto“ sulaukė teigiamų vertinimų ir kino kritikų tarpe. Romantinė drama „pribloškia režisūrine branda ir skvarbiu žvilgsniu į jausmus bei žmonių santykius“, – rašoma „Cineuropa“. Filmas taip pat giriamas už realistiškumą, nepasidavimą stereotipams ir stebinantį nuoširdumą.

Pagrindinius vaidmenis filme kuria prancūzų ir kanadiečių aktorė Marie-Josée Croze, Kanų kino festivalyje apdovanota už geriausią moters vaidmenį juostoje „Barbarų invazijos“ (The Barbarian Invasions, 2003), suvaidinusi gerai žinomuose filmuose „Skafandras ir drugelis“ (rež. režisieriaus J. Schnabel), S.Spilbergo dramoje „Miunchenas“ bei populiarus suomių kino ir teatro aktorius Mikko Nousiainenas.

Rugpjūčio 24 dieną „Kine po žvaigždėmis“ įvyks išankstinė juostos „2 naktys iki ryto“ premjera Lietuvoje, kurioje dalyvaus pagrindiniai filmo aktoriai ir kūrybinė grupė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius