Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 01

★★☆☆☆ / 200 mln. dolerių kainavęs filmas „Pilkasis žmogus“: kiek jis iš tiesų vertas?

Kelias dienas po peržiūros svėriau mintyse, kaip tiksliausiai apibūdinti „Pilkąjį žmogų“ (angl. „The Gray Man“). Epitetai nuo šio kūrinio nuslysta lyg vanduo nuo lietui atsparios striukės. Todėl „pilkas“ – tikslus žodis. Dar tiksliau būtų rašyti, kad tai ne tik brangiausias, bet ir labiausiai netflixinis platformos filmas. Kokybiškai sukurtas, bet joks.
Kadras iš filmo „The Gray Man“
Kadras iš filmo „The Gray Man“ / Vida Press nuotr.

Juosta prasideda nuo Šeši (akt. Ryanas Goslingas) užverbavimo dirbti CŽV. Jis – kovos menus įvaldęs kalinys, kuriam už purvinus darbus (blogų žmonių žudymą) pasiūloma laisvė. Taip prabėga du dešimtmečiai ir naujausioje savo misijoje Šeši tenka įveikti anksčiau užverbuotą kolegą. Reformuotų nusikaltėlių / žudikų programą naujieji CŽV bosai uždarinėja ir mindo jos likučius it piktžoles.

Ironija tokia, kad buvęs kalinys yra auksinės širdies, kai jo neva įstatymo pusėje esantis persekiotojas – velnio neštas ir pamestas.

Kai vyras susivokia pats esąs taikinyje, blogų žinių gauna ir CŽV – kadangi agentai visuomet buvę slapti, duomenų apie juos beveik nėra. Tad šansai juos susekti minimalūs. Į pagalbą pasikviečiamas „psichopatas“ Lloydas Hansenas (akt. Chrisas Evansas). Likusias dvi valandas Goslingas (su Ana de Armas vadinamos agentės pagalba) bus pelė, o Evansas – katė. Ironija tokia, kad buvęs kalinys yra auksinės širdies, kai jo neva įstatymo pusėje esantis persekiotojas – velnio neštas ir pamestas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius