Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 28

2017-ųjų Kanų festivalio pagrindinį apdovanojimą pelnė švedų satyra „Aikštė“

Meno pasaulį pašiepianti švedų kino satyra „Aikštė“ (The Square) sekmadienį laimėjo 70-ojo Kanų kino festivalio pagrindinį apdovanojimą – „Auksinę palmės šakelę“.
Rubenas Ostlundas
Rubenas Ostlundas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šis nuotaikingas filmas, taip pat išjuokiantis perdėtą politinį korektiškumą, sulaukė palankių vertinimų, bet jo režisierius Rubenas Ostlundas akivaizdžiai nesitikėjo pelnyti aukščiausią apdovanojimą.

„O, dieve! O, dieve!“ – sušuko jis.

Ši jo reakcija pralinksmino žiūrovus.

2014 metais R.Ostlundas laimėjo Kanų festivalio žiuri prizą naujų talentų programoje „Ypatingasis žvilgsnis“ („Un Certain Regard“) už filmą „Nenugalima jėga“ (Force Majeure).

„Aikštėje“ pagrindinius vaidmenis sukūrė Dominicas Westas, Elisabeth Moss ir Claesas Bangas.

C.Bangas suvaidino meno muziejaus kuratorių, įrengusį instaliaciją „Aikštė“, kviečiančią praeivius altruistiniams darbams.

Tačiau dėl savo neapdairios reakcijos į telefono vagystę šis gerbiamas dviejų vaikų tėvas įtraukiamas į gėdingas situacijas.

VIDEO: „Aikštė“

Amerikietė Sofia Coppola pelnė geriausios režisierės titulą už 1971-metų filmo „Sužavėtieji“ (The Beguiled) naują versiją, kurioje vaidmenis atliko daug žvaigždžių.

Savo padėkos kalboje kino kūrėja paminėjo savo tėvą, filmo „Mūsų laikų Apokalipsė“ (Apocalypse Now) režisierių Francisą Fordą Coppolą ir pareiškė, kad jis ją „išmokė rašyti ir režisuoti“.

„Scanpix“ nuotr./Sofia Coppola
„Scanpix“ nuotr./Sofia Coppola

JAV kino žvaigždė Joaquinas Phoenixas pelnė geriausio aktoriaus titulą už psichologinę traumą patyrusio samdomo žudiko vaidmenį filme „Iš tiesų tavęs niekuomet čia nebuvo“ (You Were Never Really Here).

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Joaquinas Phoenixas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Joaquinas Phoenixas

Vokietijoje gimusi Holivudo žvaigždė Diane Kruger buvo pripažinta geriausia Kanų kino festivalio aktore už motinos, praradusios savo šeimą per neonacių išpuolį, vaidmenį filme „Iš niekur“ (Aus dem Nichts).

AFP/„Scanpix“ nuotr./Diane Kruger
AFP/„Scanpix“ nuotr./Diane Kruger

Priimdama apdovanojimą D.Kruger sakė esanti „perpildyta emocijų“. Ji padėkojo filmo režisieriui – turkų kilmės vokiečiui Fatihui Akinui – ir vadino jį savo broliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius