Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 28

5 geriausi Curtiso Hansono filmai

Neseniai anapilin iškeliavus režisieriui Curtisui Hansonui, atrodo teisinga paminėti svarbiausius jo penkis dešimtmečius trukusios karjeros momentus. Komedijas, dramas ir psichologinius trilerius kūręs režisierius pastaraisiais metais kino pasaulyje nebedirbo, tačiau paliko Holivude savo pėdsaką. Pateikiame blogo „Mokeys Fighting Robots“ penkių svarbiausių C.Hansono filmų sąrašą.
Kadrai iš Curtiso Hansono filmo „8 Mylia“ ir „Laukinė upė“
Kadrai iš Curtiso Hansono filmo „8 Mylia“ ir „Laukinė upė“
Temos: 2 Kinas Eminemas

5. „Ranka, siūbuojanto lopšį“ / The Hand that Rocks the Cradle (1992)

Holivudui neįprastai tamsus trileris pasakoja apie dviejų moterų konfliktą. Jauna motina Claire (Annabella Sciorra) supranta atsidūrusi jai keršijančios priešės (Rebecca De Mornay) akiratyje. Pastarosios aktoriniai gabumai yra turbūt įdomiausia filmo dalis. Tai lėtas, ramus trileris, žinantis, kada žiūrovui atskleisti tiesą ir kada liepti jam laukti.

VIDEO: The Hand that Rocks the Cradle - Trailer

4. „Laukinė upė“ / The River Wild (1994)

Dar vienas iš kokybiškų C.Hansono trilerių. Meryl Streep vaidina buvusią gidę, išplaukusią į kelionę su šeima. Tačiau pakeliui jie sutinka du nusikaltėlius. Žiūrėti M.Streep visada malonu, bet sekti kaip ji kovoja su tyrą blogį vaidinančiu Kevinu Baconu yra tiek pat smagu, kiek ir baisu.

VIDEO: The River Wild Official Trailer #1 - David Strathairn Movie (1994) HD

3. „8 mylia“ / 8 Mile (2002)

Visi, augę amžiaus pradžioje, puikiai prisimena „8 mylią“. Kinas, ypač Holivudinis, retai sėkmingai užfiksuoja hip-hopo pasaulį, bet C.Hansono juostą tuomet žiūrėjo visi, kam tik rūpėjo ši muzika. Reperis Eminemas filme vaidina savo paties gyvenimu paremtą veikėją, o jo hitas „Lose Yourself“ tais metais atsiėmė geriausios dainos „Oskarą“.

VIDEO: 8 Mile Official Trailer #1 - (2002) HD

2. „Vunderkindai“ / Wonder Boys (2000)

Dar vienas jau klasika tapęs filmas. Vos pasirodę „Vunderkindai“ publikos nesužavėjo, bet jo populiarumas paradoksaliai vis auga. Apie ketvirtą savo knygą baigti bandantį rašytoją pasakojančiame filme vaidina tokie aktoriai kaip Michael Douglas, Tobey Maguire ir Robert Dorney Jr. Yra kritikų, kurie tai laiko stipriausiu C.Hansono filmui, bet daugeliui pirmoji vieta pernelyg atitolusi nuo savo konkurentų...

VIDEO: Wonder Boys - Trailer - HQ

1. „Los Andželas slaptai“ / LA Confidential (1997)

Vienas geriausių, jei ne pats geriausias 1997-ųjų filmas. C.Hansonas sugebėjo į ekraną perkelti Jameso Ellroy’aus knygą neprarasdamas jos siužeto vingių, bet išlaikydamas visą originalo įtampą.

Apie nusikaltėlių ir policijos karą pasakojančiame filme vaidina visas būrys žvaigždžių: Russellas Crowe, Guy Pearce, Kevin Spacey ir Kim Basinger. Nors tais metais „Oskaruose“ dominavo „Titanikas“, „Los Andželas slaptai“ gavo statulėles už scenarijų bei K.Basinger vaidybą. Nepaisant ilgos trukmės bei paprasto siužeto, šis trileris išlieka populiarus iki šių dienų.

VIDEO: L.A. Confidential - Trailer - HQ

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius