-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 06 19

7 įdomūs faktai apie filmą „Neįtikėtina jaunojo išradėjo kelionė“ ir jo režisierių

20-ajame „Kino pavasaryje“ rodytas filmas „Neįtikėtina jaunojo išradėjo kelionė“ grįžo į didįjį ekraną. Visą vasarą jis bus rodomas kino teatre „Forum Cinemas Vingis“ atidarytoje „Kino pavasario“ salėje.
Kadras iš filmo „Neįtikėtina jaunojo išradėjo kelionė“
Kadras iš filmo „Neįtikėtina jaunojo išradėjo kelionė“ / Filmo kūrėjų nuotr.

Keletas faktų, kodėl jūsų šeimai nederėtų praleisti šios nepaprastos juostos, pasakojančios apie vaikišku naivumu ir retam suaugusiajam būdingu protu žavintį dešimtmetį Spivetą, jo kvaištelėjusią šeimą bei kelionės į Vašingtoną nuotykius.

1.    Jean-Pierre'as Jeunet kino pasaulyje tapo žinomas po to, kai pristatė filmą „Amelija iš Monmatro“. Šios nepaprastai vizualios romantinės dramos scenarijus buvo nominuotas „Oskarui“. Juosta pelnė režisieriui daugybę reikšmingų apdovanojimų.

2.    Aktorių pagrindiniam filmo „Neįtikėtina jaunojo išradėjo kelionė“ veikėjui Spivetui režisierius, kaip jis pats sako, rinkosi iš 1 000 berniukų.

3.    Devynmetis Kyle'as Catlettas, suvaidinęs Spivetą, moka penkias kalbas, tarp kurių rusų ir kinų, ir yra kovos menų čempionas. Jį režisierius vadina Amelijos pusbroliu iš Amerikos.

VIDEO: Neįtikėtina jaunojo išradėjo kelionė - The Young and Prodigious T.S. Spivet

4.    Keistuolę Spiveto mamą vaidina režisieriaus Timo Burtono mūza ir buvusi žmona Helen Bonham Carter. Ji atpažįstama iš tokių vaidmenų, kaip, pavyzdžiui: Marla Singer („Kovos klubas“), Bellatrix Lestrange („Haris Poteris“), Širdžių karalienė („Alisa stebuklų šalyje“) ar panelė Lovett („Svynis Todas: demoniškas Flyto gatvės kirpėjas“).

5.    Filmas sukurtas pagal 2009 m. išleistą debiutinę Reifo Larseno knygą vaikams, kuri rašytojui atnešė milijoninį pelną.

6.    Su rašytoju iš karto po knygos pasirodymo susisiekė Holivudo studijos dėl jos ekranizacijos, tačiau darbai užtruko. R. Larsenas slaptai svajojo, kad filmą pagal jo knygą sukurtų kuris nors vienas iš šešių jo mėgstamiausių režisierių. Sąraše buvo ir Jean-Pierre'as Jeunet, kuris, atsitiktinai perskaitęs knygą, buvo taip jos sužavėtas, kad pats parašė laišką rašytojui, siūlydamas bendradarbiauti.

7.    Filmo platintojams Amerikoje nepatiko filmo pabaiga. Jie spaudė režisierių, kad jis kitaip užbaigtų „Neįtikėtiną jaunojo išradėjo kelionę“. Tačiau Jean-Pierre'as Jeunet laikėsi savo. Jo ryžto nepalaužė ir grasinimai teismu, neva, dėl kontrakto nesilaikymo. Galiausiai jis laimėjo kovą už savo kūrybinę laisvę.

Kaip baigiasi ši nepaprasta mažo, bet genialiai protingo berniuko kelionė, galite pamatyti „Kino pavasario“ salėje. Repertuaras čia.

Kino teatre „Forum Cinemas Vingis“ Vilniuje atidaryta nuolat veiksianti „Kino pavasario“ salė. Vien karštuoju sezonu „Kino Pavasaris Distribution“ iniciatyva čia bus rodoma 15 festivalio žiūrovų itin pamėgtų juostų. Vėliau repertuaras pildysis pasaulio kino festivaliuose puikiai įvertintais filmais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius