Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 01 01

7 laukiamiausi 2018-ųjų serialai

Kad ir kaip girtume šių laikų televiziją, žvelgiant į praėjusių metų serialus tik labai nedidelė dalis tikrai palieka įspūdį. Favoritų sugrįžimai buvo nuviliantys, naujos idėjos pernelyg nuvalkiotos, o drąsių sprendimų išvydome tik išskirtiniais atvejais (ačiū, Davidai Lynchai).
Netflix
Netflix / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vis tik 2018-ieji turi potencialo visa tai apversti: vien prie naujų serialų šiuo metu dirba tiek didelių vardų, jog visiškai pagrįstai galime tikėtis – kažkurie iš šio topo trenks, ir trenks smarkiai.

Mozaika / Mosaic

Pradėkime nuo naujo Stepheno Soderbergho režisuoto serialo, nors jis pats teigia, jog tai ne serialas. „Mozaiką“ kontroliuoja patys žiūrovai – jau šiandien jūs galite iš „Apple“ atsisiųsti tam skirtą programėlę ir iš anksto sužinoti apie veikėjus. O sausio 22 d. „HBO“ į eterį paleidžia visas serijas ir nuo tada patys žiūrovai valdys istorijos eigą.

Kaip tiksliai tai veiks, pasakyti sunku, nes siužeto detalės specialiai laikomos po devyniais užraktais. Duoti publikai sprendimo teisę neskamba kaip itin gera mintis, bet „Mozaiką“ norisi sekti kuo atidžiau – šiaip ar taip, vyksta televizijos istorija.

VIDEO: Serialo „Mozaika“ anonsas

Maniakas / Maniac

Paprasčiau nebūna: Emma Stone, Jonah Hillas ir Justinas Theroux vaidina juodo humoro komedijoje apie psichiatrinėje ligoninėje gulintį vyrą, kuris nuo savo tikrovės bėga į fantazijų pasaulį. Dešimt serijų, režisuoja „Tikru detektyvu“ išgarsėjęs Cary Fukunaga. Visiška klasika.

Kaip tai atrodys? Reikia sukryžiavus pirštus tikėtis, kad taip keistai, kaip tik įmanoma – tokios premisos neturi ir negali būti iššvaistytos vidutiniškiems, rizikų neieškantiems, tradiciniams serialams. Sužinosime per „Netflix“, tik kol kas neaišku kada.

Aštrūs daiktai / Sharp Objects

Žurnalistė Camille (akt. Amy Adams) grįžta į savo gimtąjį miestą tirti dviejų merginų žmogžudysčių. Čia jai tenka susitikti su savo šeima, su kuria ji nepalaikė jokio ryšio, ir vėl prisiminti savo pačios skaudžią praeitį.

Didžiausia priežastis laukti „Aštrių daiktų“ yra Gillian Flynn. Kito „Dingusios“ (Gone Girl) autorės bestselerio adaptacija turėtų pateikti ne mažiau siužeto vingių ir įtampos. Nors jei prisiminsime, kaip sekėsi kitai milijonus pardavusio trilerio „Mergina traukiny“ (The Girl on the Train) adaptacijai, neturėtume tikėtis ir per daug. Žodžiu, potencialo yra ir geriausiam metų serialui, ir didžiausiam nusivylimui.

Castle Rock

Pastaraisiais metais prasidėjęs Stepheno Kingo ekranų užkariavimas tęsis ir kitąmet. J.J.Abramso prodiusuojamas serialas paremtas idėja, kuri greičiausiai bent jau neleis ištęsti trijų valandų vertos dramos iki aštuonių serijų (kaip, deja, pastaruoju metu daro net didžiausi planetos serialai): čia sujungiamos skirtingos rašytojo istorijos, kurias vienija veiksmo vieta – miestelis Castle Rock.

Tikėtis revoliucinių idėjų gal ir nereikėtų, bet jei vidutiniškas „Tas“ (It) tapo praėjusios vasaros hitu nr. 1, tai „Castle Rock“ turbūt turi ne mažiau potencialo tapti mėgstamiausiu 2018-ųjų guilty pleasure.

VIDEO: Serialo „Castle Rock“ anonsas

Baladė apie Busterį Scruggsą / The Ballad of Buster Scruggs

„Netflix“ pastarųjų metų pastangos į savo glėbį priimti ne vien pramoginius serialus, bet ir apdovanojimus skinančius, kritikų šlovinamus autorius yra įspūdingos. Tačiau turbūt nei vienas laimėjimas iki šiol neiliustruoja jų įtakos rinkai taip gerai kaip faktas, kad šiemet sulauksime brolių Coenų vesterno tiesiai į „Netflix“.

„Baladė“ iš tiesų pasakos šešias balades – mini serialą sudarys šeši epizodai, kurios apjungs (tik neaišku, ar visuomet pagrindinio veikėjo balne) Busteris Scruggsas (akt. Tim Blake Nelson). Išėjimo datos kol kas trūksta, bet ją tikrai išgirsite – „Netflix“ ja girsis taip garsiai, kaip tik galės.

Pirmieji / The First

„Pirmųjų“ išėjimo datos, kaip ir anonso ar net išsamesnių siužeto detalių kol kas nėra. Na, bet žinome tai, jog jėgas čia suvienija pirmąkart į televiziją sukantis dviejų „Oskarų“ laureatas Seanas Pennas, legendinė režisierė Agnieszka Holland ir „Kortų namelio“ kūrėjas Beau Willimonas. Tad iki laukiamiausių sąrašo kaip ir užtenka.

Aštuonių serijų sezonas pasakos apie pirmąją žmonių misiją į Marsą. Siužetas neparemtas jokiu iki tol egzistavusiu šaltiniu, tad kokie tiksliai bus jų iššūkiai, belieka įsivaizduoti. Šiaip ar taip, „Hulu“ „Tarnaitės pasakojimu“ išsipirko žiūrovų dėmesio ir naujiems projektams.

Neišspręstos bylos / Unsolved

Šių laikų serialų karalius yra tikros nusikaltimų istorijos. Tiek dokumentinės, tiek suvaidintos. „Neišspręstos bylos“, panašiai kaip „Amerikietiško nusikaltimo istorija“, kasmet pasakos apie skirtingas neišaiškintas bylas. Pirmaisiais metais žiūrovams pristatomos reperių Notorious BIG bei Tupac žmogžudystės, iki šiol taip ir neturinčios aiškių atsakymų.

Tiesą pasakius, kažkada susidomėjimas nusikaltimais pradės blėsti – galbūt kaip tik šiemet. Bet kol kas atrodo, kad būtent „Neišspręstos bylos“ turėtų nesukeldamos per didelio triukšmo kritikų tarpe tapti vienu žiūrimiausių metų serialų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius