-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 10

A.Matelio filmą „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ išvys Italijos Triesto kino festivalio žiūrovai

Režisieriaus Arūno Matelio filmas „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ buvo įtrauktas į dar vieną prestižinį – Italijos Triesto – kino festivalį. Filmas bus rodomas „Born in Trieste“ ir dokumentinės konkursinės festivalio programų metu sausio 19–28 dienomis.
Arūnas Matelis
Arūnas Matelis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Pastarojoje programoje lietuvių režisieriaus filmas konkuruos su aštuoniais filmais, kurių tarpe yra IDFA ir Leipcigo kino festivalių laureatai bei filmai, kvalifikuoti į Europos kino akademijos nominantus.

VIDEO: Atsiliepimai apie filmą „Nuostabieji lūzeriai: kita planeta“

„Šiandien Triesto kino festivalis laikomas vienu ryškiausių ir svarbiausių Italijos kino festivalių po Venecijos ir Torino“, – rašoma trečiadienį žiniasklaidai išplatintame pranešime.

Triesto regione buvo ir filmavimo lokacijos. Būtent todėl pirmąjį rodymą Italijoje labai norėjome surengti Triesto kino festivalyje.

Būti įtrauktam į Triesto kino festivalio programą, kaip teigia A.Matelis, yra ypatinga garbė. „Triesto regionas mums buvo labai svarbus filmo gamybos procese. Šio regiono fondas rėmė mūsų filmą. Iš ten buvo dalis filmavimo grupės: operatorius ir motociklininkai. Triesto regione buvo ir filmavimo lokacijos. Būtent todėl pirmąjį rodymą Italijoje labai norėjome surengti Triesto kino festivalyje“, – tikina režisierius.

Jo kurtas filmas, kaip rašoma pranešime, susilaukia tiek italų žiniasklaidos, tiek festivalio organizatorių susidomėjimo.

„Režisierius juokauja, kad nė vienas ankstesnis jo filmas jau nuo filmavimo pradžios nebuvo tiek aprašytas italų spaudoje“, – rašoma pranešime.

„Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ filmas pasakoja apie vienas sudėtingiausių bei populiariausių varžybų pasaulyje „Giro d'Italia“, kuriose svarbus vaidmuo tenka dviračių sporto vienuoliams, vadinamiems „gregory“ – dviratininkams, pasiruošusiems iškęsti pačius sunkiausius iššūkius dėl savo komandos lyderio pergalės.

Prieš metus italų dienraštis „La Repubblica“ rašė, kad režisierius A.Matelis, žiūrovams pristatantis ambicingą kino juostą, renkasi labai rizikingą ėjimą – kurti filmą ne apie nugalėtojus, bet apie prakaitą liejančius ir šešėlyje liekančius sportininkus. Tačiau, pasak paties režisieriaus, būtent tai ir yra įdomu – atskleisti žiūrovui nematomą šio sporto pasaulio pusę, nes ne kartą matytas nugalėtojų džiaugsmas ant apdovanojimų pakylos slepia jiems pasiaukojusių žmonių nuopelnus.

Triesto kino festivalio metu bus rodomos ne konkursinė ir konkursinė programos, vyks kino industrijos renginys „When East Meets West“.

Triesto kino festivalis teikia ir prestižinius europinius prizus už indėlį į Europos kiną ir siekį būti tiltu tarp Rytų ir Vakarų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius