Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 04 24

A.Matelio filmas Čikagoje apdovanotas specialiuoju prizu

Čikagoje, JAV, vykusiame Europos Sąjungos (ES) šalių filmų festivalyje Arūno Matelio filmas „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“, gavo specialųjį prizą (angl. honourable mention). Apie tai skelbiama pranešime žiniasklaidai.
Arūnas Matelis
Arūnas Matelis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šiemet naujausius ES filmus pristatančio didžiausio Šiaurės Amerikoje festivalio programą sudarė 60 premjerų iš 28 ES valstybių.

Filme „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ pasakojama apie dviračių varžybų „Giro d‘Italia“ užkulisius ir jų herojus, kurie neturi teisės į asmeninę pergalę, bet padeda jos siekti komandos lyderiams ir taip tampa universaliais pasiaukojimo dėl kitų pavyzdžiais.

Režisierius A.Matelis yra apdovanotas prestižiniu Amerikos režisierių gildijos apdovanojimu už filmą „Prieš parskrendant į žemę“, o 2018 metais Bilbao Mendi (Ispanija) kino festivalyje – už geriausią režisūrą dokumentiniame filme „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“.

Filmo pristatymą festivalyje organizavo Lietuvos generalinis konsulatas Čikagoje bendradarbiaudamas su Čikagos menų instituto Gene Siskel filmų centru bei studija „Nominum“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius