Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2019 03 15

A.Matelio filmas Lietuvos kinui atstovaus ES filmų festivalyje Čikagoje

Režisieriaus Arūno Matelio filmas „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ bus rodomas Europos Sąjungos filmų festivalyje Čikagoje, rašoma spaudai išplatintame pranešime.
Filmo „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ premjera Latvijoje
Filmo „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ premjera Latvijoje / Organizatorių nuotr.

Dvidešimt antrasis kasmetinis Europos Sąjungos filmų festivalis Čikagoje, kurį rengia „Gene Siskel“ kino centras kartu su ES šalių konsulatais ir kitomis institucijomis, vyksta kovo 8 d.–balandžio 4 dienomis. Tai – didžiausias kino festivalis Šiaurės Amerikoje, pristatantis naujausius Europos sąjungos šalių filmus. Šių metų festivalio programoje net 60 premjerų iš 28 ES valstybių.

Filmas „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“, kuris jau sulaukė tarptautinio pripažinimo ir buvo nominuotas šių metų „Oskarų“ apdovanojimams užsienio filmų ir dokumentikos kategorijose, pasakoja apie vienas sudėtingiausių bei populiariausių dviračių varžybų pasaulyje – „Giro d’Italia“. Tačiau ne apie garbę ir šlovę.

Šios juostos herojai – sudėtingiausius iššūkius įveikiantys ir lyderių užnugaryje esantys sportininkai, neturintys teisės į asmeninę pergalę. Herojai, savo pasiaukojimu nutiesiantys kelią į pergalę komandos lyderiams, tapę universaliais pasiaukojimo dėl kitų pavyzdžiais.

VIDEO: Filmo „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ anonsas

Režisierius Arūnas Matelis yra apdovanotas prestižiniu Amerikos režisierių gildijos (DGA) apdovanojimu už filmą „Prieš parskrendant į žemę“, o 2018 metų gale Bilbao Mendi (Ispanija) kino festivalyje apdovanotas už geriausią režisūrą dokumentiniame filme „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“.

Režisierius Arūnas Matelis dalyvaus susitikime su žiūrovais ir diskusijoje po filmo šeštadienį, kovo 16 d. Po diskusijos, LR Generaliniame konsulate Čikagoje vyks Rimo Čiurlionio tapybos darbų parodos atidarymas.

VIDEO: Režisierius A.Matelis ir dviratininkas E.Čivilis: apie Giro d’Italia ir aštuonerius metus trukusį kūrybinį procesą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius