Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 16

A.Stonys dokumentinio kino festivalyje IDFA Amsterdame pristatys „Laiko tiltus“

Dokumentinio kino režisierius Audrius Stonys savo naujausią filmą „Laiko tiltai“ pristatys svarbiausiame Europoje dokumentinio kino festivalyje IDFA Amsterdame. Lietuvių režisieriaus filmas, kurtas drauge su latvių režisiere Kristine Briede, yra atrinktas į programą „Meistrai“, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Audrius Stonys
Audrius Stonys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Nauja, tik praėjusiais metais sukurta programa susilaukė didžiulio publikos dėmesio. Joje pristatomi naujausi pripažintų dokumentikos autorių darbai. Kaip rašo festivalio organizatoriai: „Šių autorių darbus IDFA atidžiai seka, nes kiekvienas iš jų turi savo unikalų kinematogarfinį parašą“.

Praėjusias metais buvo pristatyti tokių autorių, kaip Frederick Wiseman, Phie Ambo, Everardo González, Agnès Varda ir Joe Berlinger darbai.

Šiais metais, 26 filmų programoje, bus pristatyti Audriaus Stonio, Errol Morris, Victor Kossakovsky, Nicolas Philibert, Corneliu Porumboiu, Sergei Loznitsa, Frederic Wiseman ir Werner Herzog naujausi filmai.

„Labai malonu, kad šiais ypatingais Nepriklausomybės šimtmečio metais Lietuva įsitvirtina pasaulio žemėlapyje kaip dokumentinio kino valstybė. Mūsų filmai kviečiami į pagrindinius pasaulio festivalius ir rodomi kartu su pasaulinio kino legendomis. IDFA visada buvo dokumentinio kino Meka.“ – sako A.Stonys.

Savo filmu „Laiko tiltai“, režisierius IDFA festivalio publikai papasakos apie Baltijos poetinės dokumentikos fenomeną. Kaip jis pats sako, tai filmas/meilės laiškas visiems jo mokytojams, kurie tiesiogiai ar netiesiogiai savo filmais mokė kino kalbos.

Dokumentinio kino festivalyje A.Stonys ves meistriškumo paskaitas programoje „Kino kūrėjai kalba“. Tai programa, skirta žiūrovų ir profesionalų pokalbiams su garsiais šiuolaikinio dokumentinio kino režisieriais, diskusijoms apie jų darbus, kūrybinius metodus ir požiūrį į dokumentinio kino kūrimo procesą.

IDFA kino festivalis vyksta lapkričio 14–25 dienomis Amsterdame.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius