Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2020 01 16

Aktorė Cate Blanchett pirmininkaus Venecijos kino festivalio žiuri

Australų aktorė Cate Blanchett pirmininkaus rugsėjį vyksiančio Venecijos kino festivalio žiuri, ketvirtadienį pranešė organizatoriai. Pripažinimą pelniusi aktorė taps 77-ojo festivalio, kuris planuojamas rugsėjo 2–12 dienomis, žiuri pirmininke.
Cate Blanchett
Cate Blanchett / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Venecijos [festivalis] yra vienas patraukliausių kino festivalių pasaulyje – šios provokuojančios ir stimuliuojančios terpės, koks yra visų rūšių kinas, aukštinimas“, – pareiškime cituojama C. Blanchett.

Tokiuose renginiuose reguliariai dalyvaujanti 50 metų garsenybė visai neseniai vadovavo 2018-ųjų Kanų kino festivalio žiuri, festivalyje, kuris praeityje buvo kritikuojamas dėl moterų režisierių ignoravimo. Tais metais ji buvo viena iš 82 moterų, pakilusių raudonuoju kilimu į garsiuosius rūmus „Palais des Festivals“ per eiseną už lyčių lygybę.

Venecijoje publikai buvo pirmą kartą parodyti du iš C. Blanchett filmų: 1998-ųjų istorinė drama apie karalienę Elizabeth II „Elžbieta“ (Elizabeth) ir 2007-ųjų biografinė juosta „Manęs čia nėra“ (I'm not There), kurioje australė vaidina amerikiečių bardą Bobą Dylaną. Už pastarąjį vaidmenį C. Blanchett laimėjo geriausios aktorės apdovanojimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius