-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 08

Aktorė lietuviškai prakalbo per dvi savaites

Šį pavasarį Lietuvoje viešėjusi vokiečių aktorė Julia Maria Köhler visus ją supusius žmones stebino savo lietuvių kalbos žiniomis. Kavinėse bei restoranuose paklausta, ar dar ko pageidautų, aktorė su šypsena kartais atsakydavo: „ Gal dar kavos?“.
Julia Maria Köhler ir Dainius Gavenonis
Julia Maria Köhler ir Dainius Gavenonis / „Acme“ nuotr.

Pranešime spaudai teigiama, kad tokias paprastas ir daugelį sudėtingesnių lietuviškų frazių aktorė turėjo išmokti  besiruošdama filmui  „Artimos šviesos“.  Anot režisieriaus Igno Miškinio, aktorė šiam filmui buvo pasirinkta likus keletai savaičių iki filmavimo pradžios. Per tą laiko tarpą jai reikėjo galvoti ne tik kaip geriau atlikti savo vaidmenį, bet kartu ir išmokti kalbėti lietuviškai. Į pagalbą buvo pasitelkta Vokietijoje gyvenanti lietuvė operos dainininkė. Nors  dėl intesnyvaus darbo grafiko mokytojai ir mokinei ne visuomet pavykdavo susitikt, tačiau Julia Maria Köhler klausydavosi specialiai jai operos dainininkės įrašyto kompaktinio disko ir taip pati individualiai mokinosi lietuvių kalbos. Taip pat nemažai pagelbėjo ir filmo kūrybinė komanda. Aktorei atvykus į Lietuvą, visi su ja kartu dirbę filmo kūrybinės komandos nariai lietuviškai stengėsi  kalbėti  kuo lėčiau ir suprantamiau. 

Ne ką mažiau  prie lietuvių kalbos pamokų prisidėjo ir Julios Marios Köhler herojės vyrą filme suvaidinęs Dainius Gavenonis. Kadangi pastarasis nemoka vokiečių ir tik šiek tiek kalba angliškai, todėl jiems abiems teko bendrauti  lietuviškai. Visų nuostabai, kalbos barjeras buvo gan lengvai įveiktas ir abu aktoriai tapo neblogais bičiuliais.

Filme „Artimos šviesos“ Julia Maria Köhler ir Dainius Gavenonis suvaidino į monotonijos ratą įsisukusius sutuoktinius, kurių tarpusavio santykiai jau virto tik paprasčiausiu šaltu formalumu.  Tačiau netikėtas pasivažinėjimas naktinėmis miesto gatvėmis leidžia pasinerti į iki šiol nepatirtus nuotykius, atrasti užmirštą meilę ir viltį... Nors ir vienai trumpai vasaros nakčiai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius