Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 23

Aktoriaus Ralpho Fienneso režisūrinis debiutas šluoja apdovanojimus

Penktadienį, sausio 27 d., Vilniuje, kino centre „Multikino“, pradedamas rodyti dviems „Oskarams“ nominuoto britų aktoriaus Ralpho Fienneso, išgarsėjusio pagrindiniu vaidmeniu filme „Anglas ligonis“ bei Voldemorto personažu „Hario Poterio“ serijose, režisuota juosta „Koriolanas“. Už filme sukurtus moterų vaidmenis aktorės Vanessa Redgrave ir Jessica Chastain jau pelnė po tris prestižinius kino apdovanojimus.
Filmas „Koriolanas“
Filmas „Koriolanas“ / Kadras iš filmo

„Filmu „Koriolanas“ aktorius Ralphas Fiennesas debiutuoja kaip režisierius. Jam pavyko ne tik į šiuolaikinius laikus perkelti Williamo Shakespeare'o pjesę, išlaikant šio didžio britų rašytojo kūrybai būdingą nuotaiką, bet ir sukurti stiprų kovinį trilerį. Todėl, esu tikras, filmas patiks tiek klasikos mėgėjams, tiek ir nesusipažinusiems su garsiojo anglų poeto ir dramaturgo kūryba. Ne veltui kritikai šį filmą jau dabar lygina su „Oskarą“ ir dar devynis kino apdovanojimus laimėjusiu režisieriaus ir aktoriaus Keneto Brano darbu „Henrikas V“, – sako kino centro „Multikino“ rinkodaros vadovas Raimundas Bilinskas.

Romos, kurioje plėtojasi šekspyriškos politinės intrigos ir kova dėl valdžios, prototipu režisierius pasirinko Belgradą. Filmuodamas juostą mieste, nukentėjusiame nuo NATO bombardavimo, R. Fiennesas siužetui suteikė dar vieną prasmę – žiūrovai susiduria su naujausios istorijos įvykiais. Tuo tarpu filmo scenarijaus autorius Johnas Loganas, už „Aviatoriaus“ ir Gladiatoriaus“ scenarijus nominuotas „Oskarams“, pasistengė maksimaliai sutrumpinti originalius Shakespeare'o tragedijos tekstus, jie taip pat buvo papildyti šiuolaikiniu kariniu ir politiniu leksikonu.

Filmas „Koriolanas“ pelnė septynis apdovanojimus, iš kurių trys už juostoje sukurtą pagrindinio herojaus Koriolano motinos Volumnijos vaidmenį atiteko „Oskaro“ laimėtojai Vanesai Redgreiv, kiti trys – už jo mylimosios Virgilijos – šių metų „Auksinio gaublio“ dominantei Jessicai Chastain Koriolano vaidmenį filme kuria pats filmo režisierius Ralphas Fiennesas, jo geriausio draugo Menenijaus – iš filmų „Troja“ ir „Narsioji širdis“ atpažįstamas aktorius Brianas Coxas. Tuo tarpu Koriolano priešą Tulą Aufidijų, su kurio juodu filme suvienija jėgas, įkūnijo Gerardas Butleris, pagrindinių vaidmenų filmuose „Operos Fantomas“ ir „Rokenrola“ atlikėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius