Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 11

Aktorius R.Pattinsonas prisipažino gyvūnus mylintis labiau nei žmones

Kai filmavimo aikštelėje susitinka tokie pirmo ryškumo aktoriai, kaip „Saulėlydžio“ sagos žvaigždė Robertas Pattinsonas ir Oskarų laureatai Reese Witherspoon bei Christoph Waltzas, tampa aišku, jog „Vanduo drambliams“ – populiarumui pasmerkta kino juosta, viliojanti ne tik aktorių žvaigždynu ir intriguojančiu scenarijumi, bet ir viena iš pagrindinių „aktorių“ – drambliuke Rože.
Aktorius R.Pattinsonas prisipažino gyvūnus mylintis labiau nei žmones.
Aktorius R.Pattinsonas prisipažino gyvūnus mylintis labiau nei žmones. / „Forum cinemas“ nuotr.
Temos: 1 Gyvūnai

Pastaroji – protinga ir užsispyrusi cirko augintinė – susižėrė visas filmavimo grupės simpatijas ir tapo filmo ašimi.

„Žinoma, iš pradžių bijojau prie jos net prisiartinti ir pirmojo mūsų susitikimo metu nuolat klykiau. Tačiau bėgant laikui radome bendrą kalbą ir aš užsitarnavau jos pasitikėjimą“, – apie pirmąjį susitikimą su Rože pasakoja Reese Witherspoon, išmokusi grakščiai nusliuogti drambliukės straubliu ir praleidusi su ja nemažai laiko.

Aktorė pasakoja esanti laiminga filmuodamasi juostoje „Vanduo drambliams“ (orig. „Water for Elephants“) bei nuoširdžiai ją giria. „Buvo be galo įdomu filmuotis šiame filme: juosta labai autentiška ir puikiai atspindi to laikmečio dvasią, o pati istorija – tiesiog nuostabi. Jokių kompiuterinių manipuliacijų – viskas gyva ir tikra. Manau, jog žiūrovai yra pavargę nuo kompiuteriais sukurtų filmų, specialiųjų efektų ir ilgisi autentiškumo, kurį jiems suteiks šis filmas“, – įsitikinusi aktorė R.Witherspoon.

Aktoriai R.Witherspoon ir Robertas Pattinsonas sutartinai tvirtina mylintys cirką ir besižavintys jame dirbančiais žmonėmis. „Niekada nebuvau fanatiškas cirko gerbėjas, tačiau filmuodamasis supratau, kad tai – analogų neturintis reiškinys. Nuolat apsuptas gyvūnų jaučiausi laimingas. Žinoma, man ypatingiausia pasirodė taikaus būdo Rožė, kurią kiekvienas įsimyli nuo pirmos akimirkos. Tiesą sakant, apsuptas gyvūnų jaučiuosi daug geriau nei žmonių apsuptyje. Pasirodysiu banalus, tačiau gerbiamieji, apsilankykite cirke ir visą jo žavesį pamatykite savo akimis“, – rėžia iš vampyro amplua išsivadavęs aktorius R.Pattinsonas.

Nepaisant amžiaus skirtumo (aktorius skiria 10 metų), R.Witherspoon ir R.Pattinsonas bendrauja itin draugiškai ir juokaudami vis prisimena juostą, kurioje susitiko pirmą kartą. „Mes filmavomės „Tuštybių mugėje“ ir Reese vaidino mano mamą, įsivaizduojate?“ – prapliumpa juoku aktorius. – Ji nemėgsta kai jai tai primenu“. R.Witherspoon tęsia: „Man buvo 28-eri, vaidinau vienišą 24-erių motiną, o mano vaikas buvo aštuoniolikmetis Robertas. Tai siaubinga!“, – juokauja aktorė.

Juostos režisierius Francis Lawrence'as teigia pagrindiniams vaidmenims neatsitiktinai pasirinkęs R.Witherspoon ir R.Pattinsoną. „Vos gimus filmo idėjai jau žinojau, kad pagrindinis vaidmuo turi atitekti Reese. Nes ji fantastiška! O rasti aktorių Džeikobo vaidmeniui buvo žymiai sunkiau. Ieškojau 23–24 metų vyro, kuris nebesijaustų berniuku ir šalia kurio Marlena būtų kaip už mūro. Negalėjau rasti tinkamo aktoriaus iki kol nepasikalbėjau su Robertu. Jis nepaprastai brandus, ramus ir protingas vyras, jau įžengęs į suaugusių pasaulį. Po pokalbio mano galvoje sukosi tik viena mintis – aš radau Džeikobą!“, – pasakoja režisierius. R.Lawrence'as tvirtina, jog prasidėjus filmavimams visi pamatė, kad režisieriaus pasirinkimas buvo teisingas – tarp Reese ir Roberto vyksta kažkokia cheminė reakcija ir laksto kibirkštys, kurias žiūrovai tikrai pajus.

Paklaustas, kodėl ėmėsi šio projekto, režisierius tvirtina: „Viena iš priežasčių, kodėl norėjau imtis šios Saros Gruen novelės ekranizacijos, buvo tai, kad šis pasakojimas spinduliuoja viltį, magiją, grožį ir ragina net didžiausiame purve įžvelgti kažką nuostabaus. Manau, kad šiais laikais žmonės ištroškę tikrųjų vertybių ir bus sujaudinti šio filmo kitoniškumo ir natų, paliesiančių jautriausias sielos stygas“.

Filme „Vanduo drambliams“ pasakojama apie jauną veterinarijos studentą, kuris po tragiškos tėvų žūties meta universitetą ir prisijungia prie populiariausio pasaulyje keliaujančio cirko „Benzini Brothers“. Sekdamas savo tėvo pėdomis, trupėje vaikinas pradeda dirbti veterinaru, o netrukus sutinka ir įsimyli nuostabią moterį Marleną. Deja, mergina ištekėjusi už charizmatiško, tačiau žiauraus ir negailestingo cirko gyvūnų dresuotojo Augusto. Pavyduolis vyras seka kiekvieną jaunos žmonos ir naujojo veterinaro žingsnį. Tuo tarpu jaunuoliai nebegali atsispirti vienas kito traukai.

Moralė, vyro ir moters tarpusavio santykiai, cirko trupės gyvenimo užkulisiai ir intriguojantis meilės trikampis režisieriaus Francis Lawrence'o dramoje „Vanduo drambliams“ į Lietuvos kino teatrus atkeliauja balandžio 15 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius