Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2021 10 26

Algimantas Puipa: „Sugalvojau sukurti destrukcinį filmą“

„Atėjo laikais keistis, tokio manęs dar nematėte“, – drąsiai prisipažįsta Algimantas Puipa. Nuo gruodžio 3 dienos didžiuosiuose kino ekranuose visų kino mylėtojų lauks neįtikėtinai drąsus, jaunatviškas, ekstremalus kino reginys – juodoji komedija „Sinefilija“. Į šį filmą, žinomas šalies režisierius ir scenarijaus autorius, sudėjo visą 40 – ties darbo kine patirtį, rašoma pranešime spaudai.
/ Organizatorių nuotr.

„Su komanda pastatėme filmą, tačiau niekas netiki, jog jame yra ir mano pavardė. Po kūrybinės pauzės atėjo suvokimas, jog privalau kažką keisti. „Sinefilijoje“ viskas kitaip: dirbti kartu pakviečiau operatorių – Feliksą Abrukauską, (dirbusį su tokiais lietuviško kino projektais kaip: „Čia buvo Saša“, „Zero III“, „Redirected/Už Lietuvą“ aut. past.) jauną kompozitorių – Pijų Džiugą Meižį. Man reikėjo ir dar nežinomų kino pasaulyje veidų, todėl kūrybinėje grupėje, šalia žinomų aktorių, atsirado jaunieji talentai Mantas Zemleckas, Lukas Malinauskas, Vesta Šumilovaitė – Tertelienė ir kiti. Visiems, kas su manimi buvo esu nepaprastai dėkingas už bendrą darbą, filmavimo aikštelėje atsiradusį fanatizmą, kuris atnešdavo naujų idėjų ir puikių akimirkų“, – pasakoja A.Puipa.

Režisierius pasakoja, kad šis filmas – mažytis prisipažinimas meilėje kinui. „Kinas mano gyvenime užima labai svarbią vietą. Iš čia ir kilo filmo pavadinimas, reiškiantis aistringą domėjimąsi kinu. Šiuo filmu siekiu demaskuoti kino iliuziją ir kuriu absurdo pasaulį, kuriame herojai migruoja tarp realybės ir fantazijos“.

Kino pasaulyje A.Puipa žinomas, kaip mėgstantis ekranizuoti literatūrinius kūrinius, režisierius. Pasak jo „Sinefilijos“ scenarijaus parašytas, remiantis rašytojo Tomo Šinkariuko proza. „Filmo juodasis komiškumas atėjęs iš šio prozininko kūrybos. Gerai yra pasakęs apie T. Šinkariuką jo draugas G.Patackas „ Tomo kūryba tai – laukinis šokis šalia lovos, kurioje miega mūsų vaizduotė“. Šio rašytojo kūryboje paradoksalumas, šokiravimas ir keiksmažodžiai veržiasi per kraštus. Aš niekada tiek nesikeikiau savo filmuose, kaip šiame, bet buvau priverstas, norėdamas perteikti jo idėjas“, – prisipažįsta A.Puipa.

Be abejo didžiajame ekrane visiems kino mylėtojams A.Puipa pateiks meistriškai užkoduotų rebusų – detalių iš pasaulinio garso režisierių R.Polianskio, L.von Triero, Dž.Džarmušo ir kitų garsių kino kūrėjų, filmų. „Šias detales galima pamatyti, galima ir nepamatyti ir tiesiog mėgautis vaizdu kino ekrane, nes kinas yra magija“, – šypsosi režisierius.

Filme taip pat vaidina: Aleksas Kazanavičius, Valentinas Masalskis, Jūratė Onaitytė, Juozas Budraitis, Vytautas Kanišonis, Kostas Smoriginas ir kiti.

„Sinefilijos“ kūrybinė grupė: prodiuserė – Uljana Kim, dailininkai – Jurgita Gerdvilaitė, Ramūnas Rastauskas, montuotojas – Ričardas Matačius, kostiumų dailininkė – Agnė Rimkutė, grimo dailininkė – Eglė Mikalauskaitė-Gricienė, garso režisierius – Saulius Urbanavičius, vykdantysis prodiuseris – Kristijonas Puipa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius