Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 04

„Anarchija Žirmūnuose“ nuskynė laurus Maskvos kino festivalyje

Debiutinis režisieriaus Sauliaus Drungos filmas „Anarchija Žirmūnuose“ pelnė pagrindinį tarptautinio Maskvos kino festivalio konkursinės programos „Perspektyvos“ („Perspectives“) prizą. Liepos 2-ąją iškilmingos festivalio uždarymo ceremonijos metu filmo režisieriui ir scenarijaus autoriui S.Drungai buvo įteikta sidabrinė šv. Jurgio statulėlė.
Saulius Drungna apdovanotas Maskvoje
Saulius Drungna apdovanotas Maskvoje / „Tremora“ nuotr.

„Maskvos festivalyje filmas tarptautinei publikai ir kino profesionalų komisijai oficialiai buvo pristatytas pirmą kartą. Tačiau, nepaisant to, sukėlė didelę susidomėjimo bangą nuo pat pirmos jo peržiūros. Gautas apdovanojimas yra ypač svarbus ir vertingas mūsų kūrybinei komandai“, – teigia filmo prodiuserė Ieva Norvilienė.

Šv. Jurgio statulėlę nugalėtojui įteikė konkursinės programos „Perspektyvos“ žiuri pirmininkas, Serbijos kino kritikas Miroljubas Vučkovičius. Žiuri nariais taip pat buvo režisieriai Aleksandras Kottas (Rusija) ir Ermekas Šinarbajevas (Kazachstanas).

Atsiimdamas prizą, režisierius S.Drunga sakė, kad filmas tarptautinio įvertinimo sulaukė dar anksčiau, negu jis pats tikėjosi. „O tai blogai?“ – ironiškai pridūrė kūrėjas, pakartodamas vienos iš pagrindinių „Anarchijos Žirmūnuose“ veikėjų nuolat minimą frazę, tapusią ir filmo šūkiu. Į šį pasakymą salė, kurioje buvo susirinkę tokios kino įžymybės kaip Geraldine Chaplin, Andie MacDowell, Helen Mirren, Werneris Herzogas ir Nikita Michalkovas reagavo pritariamu juoku.

Šiais metais tarptautinis, jau 33-asis, Maskvos kino festivalis vyko birželio 23 – liepos 2 dienomis ir sutraukė apie 60 tūkst. žiūrovų. A arba aukščiausiai klasei priskiriamo festivalio metu vaidybiniai filmai varžėsi dviejose konkursinėse programose – pagrindinėje ir skirtoje perspektyviems kino kūrėjams. Iš viso į programą „Perspektyvos“ buvo atrinkti aštuoni filmai iš įvairių šalių.

Ironiška drama „Anarchija Žirmūnuose“ – istorija apie sujauktą dabartinę lietuvišką realybę, bandančią atrasti, kas yra „gera“ ir „bloga“. Už šio filmo scenarijų autorius Saulius Drunga buvo apdovanotas „MEDIA New Talent“ prizu Kanų kino festivalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius