-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apdovanojimais įvertinto dokumentinio filmo „Vika!“ premjeroje Lietuvoje – 84-erių didžėjos gyvenimas

„Nuo senatvės neįmanoma pabėgti, bet galime parodyti jos grožį“, – sako Vilniuje gimusi 84-erių metų Vika, tikra Varšuvos klubų žvaigždė. Šios spalvingos asmenybės gyvenimas įamžintas naujame 2023 m. filme „Vika!“, kurio premjera Lietuvoje įvyks jau pirmadienį, kovo 25 d., išskirtiniame HBO seanse kino teatre „Forum Cinemas Vingis“, rašoma „Kino pavasaris“ pranešime spaudai.
DJ Vika
DJ Vika / Organizatorių nuotr.

Wirginia „Vika“ Szmyt – charizmatiška ir stereotipus laužanti didžėja, laiką leidžianti jaunų žmonių apsuptyje. Ji atsisako pasenti, teigdama, kad amžius tėra skaičius. Tačiau kai jos sveikata staiga ima blogėti, Vika nebegali paneigti bėgančio laiko.

Ar ji atras prasmę dalytis gyvenimo džiaugsmu su kitais senjorais, skatindama juos gyventi visavertį gyvenimą? „Vika!“ – tai portretas moters, kuri ketina švęsti gyvenimą iki pat jo pabaigos ir yra tikras įkvėpimas tiek savo bendraamžiams, tiek tiems, kurie ateityje neketina pasenti.

Organizatorių nuotr./DJ Vika
Organizatorių nuotr./DJ Vika

Įkvėpimas ir vyresniajai kartai, ir jaunimui

Vika yra vyriausia didžėja Lenkijoje, o gal ir pasaulyje. Gimusi 1938 m. Vilniuje, pagal išsilavinimą pedagogė, ji dirbo su neįgaliais vaikais ir problemų turinčiu jaunimu, ilgus metus buvo nepilnamečių kalėjimo direktorė, o išėjusi į pensiją tapo sidabrinės kartos aktyviste. Vika groja ir skirtingas kartas vienijančiuose šokių vakarėliuose, ir madingiausiuose jaunimo klubuose – visada iki ryto ir su aukštakulniais.

Savo apranga, elgesiu ir gyvenimo būdu ji laužo stereotipus ir neketina senatvės praleisti „sėdėdama kaip pelargonija lange“. Ji jautriai reaguoja į poreikius tų, kurių balsas mažiau girdimas, todėl niekada neatsisako progos palaikyti vyresnės kartos atstovų, neįgaliųjų ar LGBTQ+ žmonių.

Dokumentinio filmo „Vika!“ premjera įvyks išskirtiniame HBO seanse kovo 25 d. Vilniaus tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ industrijos renginio „Meeting Point Vilnius“ metu. Po seanso numatyta klausimų ir atsakymų sesija su režisiere Agnieszka Zwiefka ir filmo heroje Wirginia „Vika“ Szmyt, kurios abi viešės Vilniuje.

Organizatorių nuotr./DJ Vika
Organizatorių nuotr./DJ Vika

„Praėjusį rudenį man perėmus „Meeting Point Vilnius“ vairą, pasikeitė renginių forma bei formatas, taip ateinantiems metams brėžiame naują kryptį. Ir šiame kelyje partnerystė su „Warner Bros. Discovery“ mums yra svarbus žingsnis. Manau, kad nėra geresnio būdo šiai smagiai kelionei pradėti nei su filmo „Vika!“ peržiūra. Itin džiugu, kad Agnieszka ir Vika bus su mumis Vilniuje", – sako Ena Rahelić, „Meeting Point Vilnius“ industrijos vadovė.

Pamatykite filmo anonsą čia.

„Abi su Vika labai džiaugiamės, kad dalyvausime išskirtinėje premjeroje Vilniuje, ypač todėl, kad šiame mieste nufilmavome svarbią sceną – Vikos kelionę į praeitį ir jos prisiminimus apie karą. Tačiau taip pat pažadame, kad jums bus labai smagu, nes mūsų filme gausu gerų emocijų ir, žinoma, muzikos hitų“, – teigia filmo režisierė Agnieszka Zwiefka.

Filmą bendrai prodiusavo „HBO Max“ ir „My Way Studio“. Neseniai Latvijoje vykusio „Artdocfest“ festivalio „Baltic Focus“ programoje filmas įvertintas geriausio režisieriaus apdovanojimu, o šių metų Lenkijos kino apdovanojimuose „ORLY“ jis nominuotas geriausio dokumentinio filmo kategorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius