-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 10

Apsilankymas kino teatre rusams tampa prabanga

Šiais metais Rusijos gyventojai pamatys gerokai mažiau filmų nei anksčiau, o daugumai žmonių išvyka į kino teatrą apskritai taps prabangos dalyku.
Kino teatras
Kino teatras / Photos.com nuotr.
Temos: 1 Rusija

Anot kiną nuomojančių kompanijų atstovų, Rusijoje ketinama sumažinti įvežtinių filmų skaičių mažiausiai trečdaliu. Ir tai jokia cenzūra ar uždaras gyvenimo būdas. Tiesiog kino salės stovi tuščios, nes ateiti ir pasižiūrėti filmą eiliniam rusui tampa paprasčiausiai per brangu, rašo rusų spauda.

Dėl pasaulinės ekonominės krizės, kuri gerokai purto to nepripažįstančią Rusiją, šiemet dar labiau pabrangs ir taip nepigūs bilietai į kiną. Tai reiškia, jog daugiau nei pusė anksčiau besilankančiųjų kino teatruose tiesiog šio malonumo atsisakys, kas tiesiogiai atsilieps šalies kultūriniam gyvenimui ir bendrai savišvietai.

Anot kino nuomos ekspertų, tokia katastrofinė situacija kino rinkoje susidarė dėl visai objektyvių priežasčių. „Filmus nuomojančios įmonės sumažino savo pasiūlą, nes dauguma šalies kino teatrų nebegalėdavo atsiskaityti už gaunamą produkciją. Ir tai buvo daroma ne piktybiškai, o dėl to, jog kino teatrai nesulaukė tiek lankytojų, kad jiems apsimokėtų rodyti naujausius filmus. Kinas Rusijoje pradėjo merdėti.“ – teigia kompanijos „Top Film“ vadovė Natalija Špilkina.

Anot moters, rusai nuo seno labai mėgo kiną. Puikus to rodiklis – šventinės dienos, kurių metų kino salės tiesiog lūždavo nuo lankytojų skaičiaus. Paskutiniais praėjusių metų ir šių metų mėnesiais situacija gerokai pasikeitė. Kino salės stovi apytuštės.

Krizės akivaizdoje, kai žmonių atlyginimai ima mažėti, o išlaidų tik daugėja, toks malonumas kaip kinas tampa svarstytinu dalyku. Žmonės atsisako filmo mainais į gerą vakarienę. Jauniems ar vaikų turintiems žmonėms išvyka į kino teatrą apskritai tampa prabanga, mat kino bilietas Rusijoje kainuoja vidutiniškai 6-7 dolerius, kas eiliniam rusui yra tikrai daug.

Maža to, kino nuoma užsiimančios kompanijos baiminasi, kad per artimiausius kelerius metus situacija ne tik kad nepasitaisys, bet dar ir pablogės. Anot N. Špilkinos, krizės akivaizdoje visame pasaulyje nukenčia kultūrinis gyvenimas, nes maistas ir būstas žmonėms tampa svarbesniais prioritetais.

Kalbinti Maskvos studentai prisipažino, jog į kino teatrus seniai nebeeina, nes pigiau yra parsisiųsti filmą iš interneto arba išsinuomoti DVD.

Kaip rodo sociologinė tarptautinės kompanijos „Nielsen“ apklausa, apie 56 procentus rusų jau šiandien yra pasirengę apkarpyti savo išlaidas pramogoms. Kalbinti Maskvos studentai prisipažino, jog į kino teatrus seniai nebeeina, nes pigiau yra parsisiųsti filmą iš interneto arba išsinuomoti DVD.

„Aš esu dirbanti studentė. Dėl krizės mums visiems apkarpė algas. Dabar labai kruopščiai planuoju visas savo išlaidas ir atsisakau nereikalingų pirkinių arba pramogų. Jei anksčiau į kiną eidavau kada panorėjusi, dabar to sau leisti tiesiog negaliu, kad ir kaip keistai tai skambėtų.“ – pasakojo viena studentė.

Bilietus kino teatre pardavinėjanti moteris prisipažino, kad jai tiesiog pasisekė, nes kino teatro darbuotojai visus filmus gali pasižiūrėti nemokamai. Tai vienintelis privalumas. Gaiviųjų gėrimų ir spragintų kukurūzų pardavėjai taip pat nuobodžiauja, nes pirkėjų beveik nėra. Žmonės, jei įstengia nusipirkti bilietą į kiną, stengiasi neišlaidauti užkandžiams ir neperka nei limonado, nei spragėsiu. Kaip išeitis buvo sugalvotos mažesnės ir pigesnės porcijos, nes kitaip grėsė visiškas klientų netekimas.

Kol kas vienintelė išeitis, kurią mato kino nuomos ekspertai, yra bilietų kainų mažinimas. Tik taip galima į kino teatrus pritraukti daugiau žmonių. Tačiau dėl išaugusių kainų piginti bilietų yra neįmanoma. Taip ir susidaro uždaras ratas, marinantis kino rinką Rusijoje.

Kai kurie kino kokybės specialistai tvirtina, jog tokia krizinė padėtis turės ir savų privalumų, mat kino nuomos kompanijos privalės atrinkti ir pasiūlyti tik geriausius gaminius. Iki šiol kino teatrai rodė visą naują „šlamštą“, o dabar vadovams reikės gerokai pasukti galvas ir nutarti, ar vienas bei kitas filmas pritrauks dėmesį ir žiūrovų pinigus. Kokybės prasme, anot žinovų, tai lyg ir apsivalymo nuo niekalų metas.

Manoma, kad netrukus padidės komedijų poreikis, nes pavargę nuo rūpesčių ir pikti žmonės norės atsipalaiduoti ir pažiūrėti ką nors smagaus. Tačiau komedijos taip pat turės būti kokybiškos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius