Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar verta buvo laukti? Legendinis HBO serialas „Tikras detektyvas: Naktinė šalis“ grįžo į TV ekranus. „Telia Play“ atskleidžia, ko gali tikėtis žiūrovai.

Banali tiesa, bet laikas bėga itin greitai. Praėjo lygiai dešimt metų nuo momento, kai TV ekranus pasiekė serialas, pakeitęs televizijos istoriją. 2014-ieji buvo metai, kuomet dienos šviesą išvydo pirmasis ir jau kulto statusą turinčios kriminalinės dramos „Tikras detektyvas“ sezonas.
HBO serialas „Tikras detektyvas: Naktinė šalis“
HBO serialas „Tikras detektyvas: Naktinė šalis“ / Telia nuotr.

Nesinori skambėti per daug ceremoniškai, tačiau, tiesa yra viena: HBO prodiusuoto serialo debiutinis sezonas yra laikomas pavyzdiniu ir vadovėliniu TV produktu, bei šlove dalinasi kartu su tokiais auksiniais vardais kaip „Sopranai“ ar „Sostų karai“.

Skambūs nuopelnai tenka ir prodiuseriams, sugebėjusiems pirmuose detektyvinio serialo sezonuose prikalbinti vaidinti tokias A lygio kino žvaigždes kaip Matthew McConaughey, Woody Harrelsoną, Coliną Farellą, Vincą Vaughną ir daugelį kitų pirmojo ryškumo aktorių.

Pasibaigus trečiajam sezonui serialo kūrėjai net penkerius metus tylėjo ir laukė, jų manymu, tinkamos istorijos ketvirtam sezonui.

Galima juos tik pasveikinti su kūrybine pauze, nes tikrai ne per drąsu sakyti, jog su ketvirtuoju sezonu kriminalinė drama atranda save iš naujo, bei pateikia vieną geriausių savo istorijų, kurios ryškiausia žvaigžde tampa dviejų „Oskarų“ laureatė, kino aktorė Jodie Foster. Jai kompaniją palaiko aktorė bei dukart pasaulio bokso čempionė Kali Reis.

Niekam ne paslaptis, jog prikalbinti vaidinti televizijos seriale tokio kalibro aktorę kaip J.Foster – išskirtinių pastangų vertas momentas.

Kaip manote, ar aktorė pateisino kūrėjų lūkesčius? Matyt, kad klausimas labiau retorinis, nes čia ji ir vėl savo gerbėjams dovanoja aplodismentų vertą pasirodymą.

Telia nuotr./HBO serialas „Tikras detektyvas: Naktinė šalis“
Telia nuotr./HBO serialas „Tikras detektyvas: Naktinė šalis“

Šiame sezone istorija keliasi į nedidelį, žiemišką bei speiguotą Aliaskos miestelį, kuriame belaukiant didžiųjų metų švenčių, dienos šviesą pasiglemžia atėjusi poliarinė naktis.

Jei kartais pagaunate save dejuojant dėl saulės trūkumo žiemos metu, kuomet tenka keltis net neprašvitus, o sutemsta dar pietaujant, žiūrint šį serialą tos kelios valandos mums tenkančios šviesos atrodys kaip malonė iš viršaus.

Šiame 150 kilometrų į šiaurę nuo poliarinio rato nutolusiame miestelyje visas gyvenimas ir dienos rutina vyksta esant aklinai tamsai.

Serialo gerbėjai gali būti garantuoti, jog istorija ir šįkart bus lėta, tamsi, bei visaip kaip bandys jus užnarplioti painiose tyrimo detalėse. Įtrauks ir nepaleis iki paskutinio kadro.

Atokiau nuo miestelio esančiame Arkties tyrimų centre mistiškai dingsta aštuoni jame dirbę moksliniai darbuotojai. Policijos vadė Liz Danvers, kurią ir įkūnija aktorė J.Foster, kartu su kolegomis atvykusi į mokslinę stotį pradeda ilgą bei klampią dingusių mokslininkų paiešką. Klaustukų bus begalė, tačiau kaip mėgsta sakyti pati Liz, svarbiausia uždavinėti teisingus klausimus.

Beje, jei veiksmui vykstant atokioje Aliaskoje pajausite europietišką žvarbą, tikrai nesuklysite - visas ketvirtas sezonas buvo nufilmuotas atšiaurioje Islandijoje.

Drabužių sluoksniavimas, didžiulės žieminės striukės, kailinės kepurės, snieguoti visureigiai, bei rasoti nuo kondensato langai, lydės jus visų šešių serijų metu.

Belieka tik pasidžiaugti, jog serialas idealiai subalansuotas žiūrėti būtent šiuo metu, kuomet už lango spaudžia šaltukas, vakarai namuose lėti ir ilgi, o kalendorius, anot mokslininkų, žymi liūdnajį metų laikotarpį – sausio mėnesį.

Cituojant serialo kūrėjus: „Apsirenkite šiltai, jūsų laukia šalta ir ilga naktis“.

Telia nuotr./HBO serialas „Tikras detektyvas: Naktinė šalis“
Telia nuotr./HBO serialas „Tikras detektyvas: Naktinė šalis“

Na, o jei pati istorija pasirodys kiek girdėta, tai serialo režisierė neslepia, kad 1959-ais Uralo kalnuose, Diatlovo perėjoje įvykusi slidininkų nelaimė, kuomet mįslingomis aplinkybėmis žuvo 9 slidininkai, iš dalies įkvėpė sukurti ir šią istoriją. Tiek Uralo kalnuose, tiek fikciniame Aliaskos miestelyje įvykusias nelaimes gaubia paslaptys bei daugybė neatsakytų klausimų.

Žiūrovai gali būti tikri, jog šis sezonas, kaip ir visas serialas, bus apgaubtas mistikos ir kartais kels logika bei mokslu nepaaiškinamų klausimų, kurie iki pat pabaigos kankins ne tik policijos detektyvus, narpliojančius šį įvykį, bet ir mus visus kartu su jais.

Serialas išties įtrauks, o jam pasibaigus, net nepajusite, kaip netruks prašvisti, o žiemos bus likę jau nebe tiek jau ir daug, tad pavasaris ateis žymiai greičiau.

Apskritai, kino kritikai neįprastai vieningi - ketvirtasis sezonas absoličiai vertas pirmojo sezono šlovės.

O ar kritikai – teisūs? Galėsite nuspręsti jau ir patys, ketvirtasis sezonas jau „Telia Play“ platformoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius