Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 24

Artėjant rudeniui kino teatruose pristatomi 4 legendinio režisieriaus A.Hitchcocko šedevrai

Netrukus į Lietuvos didžiuosius ekranus trumpam sugrįš keturi legendinio režisieriaus ir įtampos meistro Alfredo Hitchcocko darbai, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Kadras iš filmo „Langas į kiemą“
Kadras iš filmo „Langas į kiemą“ / „Park Circus“ archyvo nuotr.

Pradėti pažintį su A. Hitchcocku žiūrovai galės nuo rugpjūčio 30-osios, kai kino centruose „Forum Cinemas“ Vilniuje ir Kaune bus rodomas jo trileris „Langas į kiemą“ (Rear Window, 1954). Brandžiajam etapui priskiriamame kūrinyje aktorius Jamesas Stewartas vaidina fotografą Džefrį, kuris dėl kojos lūžio dienas leidžia stebėdamas kaimynus. Kartą Džefris pastebi, kad dingsta kaimyno žmona, o jos vyras elgiasi keistai. Netrukus jis kartu su savo mergina Liza (akt. Grace Kelly) ima manyti, kad kaimynas savo žmoną nužudė.

VIDEO: PAMATYK KINE: Alfredo Hičkoko „Langas į kiemą“ (Rear Window)

Antrasis įtampos meistro darbas jo gerbėjų laukia jau kitą dieną. Filmą „Pagauti vagį“ (To Catch a Thief, 1955) rodys kino teatro „Pasaka“ projektas „Kinas po žvaigždėmis“. Į šį seansą bilietai jau išpirkti. Romantiniame trileryje pasakojama istorija apie vagies karjerą baigusį Džoną Robie (akt. Cary Grantas), siekiantį išsiaiškinti, kas mėgina apšvarinti prancūzų Rivjeros turistus pagal jo paties sukurtą metodiką. Kartu su C. Grantu pasirodo jau minėta G. Kelly. Nors režisierius būsimą Monako princesę kvietė filmuotis ir toliau, „Pagauti vagį“ buvo paskutinis jos vaidmuo A. Hitchcocko filme. 1956 m. tapusi princese ji pasitraukė iš kino.

VIDEO: To Catch a Thief (1955) | (3/3) | Driving

Vieno paskutinių nebylių A. Hitchcocko filmų „Nuomininkas: Londono paslaptis“ (The Lodger: The Story of the London Fog, 1927), pasakojančio garsiojo žudiko Džeko Skerdiko istoriją, seansus Vilniuje ir Kaune surengs ankstyvojo kino festivalis „Pirmoji banga“. Įdomu, kad britų režisierius, įkvėptas matyto teatro spektaklio, buvo vienas pirmųjų, paslaptingą žmogžudysčių istoriją perkėlusių į kiną.

„Nors šis filmas nėra A. Hitchcocko debiutas, tačiau tiek autorius, tiek kritikai jį laiko pirmuoju „hičkokišku“ filmu: trileris, jame atsiranda blondinės, pasirodo pats režisierius. Kai kurie šiame filme atranda kadrus, kurie pasikartoja vėlesniuose jo darbuose, pvz. „Svaigulyje“ (Vertigo, 1958) ir kt.“, – filmo vietą „saspenso“ meistro kūryboje apibūdino vienas festivalio organizatorių Dmitrijus Gluščevskij.

Kraupių žmogžudysčių krečiamame Londone paslaptingas jaunuolis išsinuomoja kambarį. Buto šeimininkė netikėtai pastebi ryšį tarp jo ir įvykdomų nusikaltimų. Moteriai pasidaro dar baisiau, kai keistasis nuomininkas pradeda simpatizuoti jos dukrai.

VIDEO: Filmas „Nuomininkas: Londono paslaptis“. Anonsas:

Pažintį su A. Hitchcocko kūryba rugsėjo 29-ąją vainikuos garsiausias ir labiausiai aptarinėjamas jo filmas „Psichopatas“ (Psycho, 1960). Apie naują gyvenimą svajojanti Marion (akt. Vera Miles) pasitaikius progai iš darbdavio pavagia 40 tūkst. dolerių. Sprukdama pas mylimąjį ji apsistoja pakelės motelyje, kuriame dirba motinos užguitas keistuolis Normanas (akt. Anthony Perkinsas).

Režisieriaus biografiją tyrinėjęs Patrickas McGilliganas teigia, kad „Psichopate“ A. Hitchcockas dalijasi apmąstymais apie Ameriką ir jos visuomenę. Šis į psichologinio siaubo trilerio žanrą netelpantis režisieriaus darbas įveikęs cenzūrą sugebėjo praminti taką moderniam Amerikos kinui, t.y. rodyti nebūtinai tai, kas gražu ir padoru.

VIDEO: Psycho (1960) (HD Trailer)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius