Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 09

Atviros erotinės scenos – atvirame filmo „Tyli naktis“ seanse Panevėžio centre

Panevėžio Laisvės aikštėje penktadienio vakarą projektas „Kinas po atviru dangumi“ žiūrovams nemokamai pristatys Mario Martinsono erotinę dramą „Tyli naktis“. Vietos gyventojai sunerimę – griežčiausią N-18 amžiaus cenzą turintis filmas viešoje erdvėje bus prieinamas ir nepilnamečiams.
Filmo „Tyli naktis“ pristatymas
Filmas „Tyli naktis“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Į 15min.lt redakciją kreipėsi susirūpinusi panevėžietė, kuri dažnai, kaip ir kiti miesto kino entuziastai, penktadienio vakarus su šeima leidžia, žiūrėdama kiną po atviru dangumi. Iki šiol džiuginusi vasariškos kultūros iniciatyva, šįkart skaitytoją šokiravo. Penktadienio vakarą, 21.30 val., Laisvės aikštėje bus rodomas tik suaugusiems skirtas filmas „Tyli naktis“, kurio seansas yra nemokamas – taigi jį gali pamatyti ir nepilnamečiai žiūrovai.

Filmų indeksavimo komisija kino juostai „Tyli naktis“ skyrė griežčiausią – N-18 – amžiaus cenzą, motyvuodama tuo, kad filme nemažai atvirų erotinių scenų, kontroversiškų temų, tik suaugusiems skirto humoro. Tačiau projekto „Kinas po atviru dangumi“ koordinatoriai nusprendė filmą nemokamai rodyti atviroje, visiems prieinamoje erdvėje.

Kino centro „Garsas“ administracija šiuo metu atostogauja, o prisistatyti nepanorusi „techninio personalo darbuotoja“ šioje situacijoje nieko blogo neįžvelgė.

„Vaikai negalės pamatyti šio filmo, nes kino seanso metu dirbs mūsų personalas ir žiūrovai, kurių amžius neleidžia žiūrėti šio filmo, bus išprašomi“, – tikino kino centro atstovė.

Paklausus, kaip bus tikrinamas žiūrovų amžius, pašnekovė sakė: „Jei žiūrovų išvaizda sukels įtarimų, šiuo klausimu bus tvarkomasi.“

Kino po atviru dangumi žiūrovė tikino, kad filmai matomi iš įvairių Laisvės aikštės vietų – ne tik sėdint prieš ekraną, tačiau kino centro atstovė to nesureikšmino.

„Šiam projektui specialiai parinktas medžių apribotas mažas plotas, geriausiai filmas matomas ir girdimas tik sėdint ant kėdžių prieš ekraną. O visoje Laisvės aikštėje kažkur kažkas girdisi ir matosi, bet tik iš tolo, – teigė už projekto „Kinas po atviru dangumi“ vykdymą atsakinga darbuotoja. – Mes pasitikime pačių žiūrovų sąmoningumu. 21.30 val. yra pakankamai vėlus vakaras ir vieni vaikai ar jaunuoliai, be tėvų sutikimo, nemanau, kad migruoja. O tėvai, žinodami apie šį filmą, nesives vaikų į seansą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius