-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 12

„Aukštyn“ pateko tarp 9 pretendentų Venecijos apdovanojimui už geriausią 3D filmą

62-asis Venecijos kino festivalis papildė prestižinių apdovanojimų kraitį. Pagrindiniuose renginio rūmuose Sala Grande šiemet pirmą kartą bus įteiktas specialus prizas už geriausią trimatį (3D) filmą. Dėl šios garbės, organizatorių sprendimu, varžysis devyni 2008–2009 m. kūriniai.
Kadras iš filmo „Aukštyn“
Kadras iš filmo „Aukštyn“. / „Forumcinemas“ nuotr.

Pranešime spaudai teigiama, kad du iš jų dalyvaus oficialioje kino bienalės festivalio programoje. Naujo šeimininko „Auksiniam liūtui“ ieškosiančios vertinimo komisijos nario amerikiečių režisieriaus Joe Dante šiurpus siaubo trileris „Skylė“ (The Hole) bus rodomas ne konkursiniame vidurnakčio seanse, o sentimentalus, išradingas ir smagus animacinis nuotykis „Aukštyn“ (Up) papildys studijos „Pixar“ pavyzdinių darbų retrospektyvą, kuri dedikuojama jos įkūrėjui, sielai ir idėjiniam vadui Johnui Lasseteriui.

Šešis kartus „Oskarui“ nominuotas ir vienos auksinės statulėlės nusipelnęs „Ratų“ ir „Žaislų istorijos“ autorius Venecijoje iškilmingoje ceremonijoje atsiims garbingiausią „Auksinį liūtą“ už gyvenimo ir karjeros pasiekimus. Ypatingoje šventėje dalyvaus daugelis talentingiausių „Pixar“ animatorių ir Johno Lasseterio mokinių, o tarp jų ir premjerai Lietuvos kino teatruose balionus beveik prisipūtusio animacinio šedevro „Aukštyn“ režisierius Pete'as Docteras.

Stilingus akinius nuo saulės gaminančios kompanijos „Persol“ įsteigtam vertingam prizui už geriausią trimatį filmą taip pat pretenduos šeši Lietuvos repertuaruose jau viešėję filmai: fantastinis nuotykių trileris „Kelionė į Žemės centrą 3D“ (režisierius Ericas Brevigas), animacinė fantazija „Monstrai prieš ateivius“ (režisieriai Robas Lettermanas ir Conradas Vernonas), siaubo trileris „Kruvinoji Valentino naktis 3D“ (režisierius Patrickas Lussier), animacinė siaubo pasaka „Koralaina ir slaptas pasaulis 3D“ (režisierius Henry Selickas), muzikinis atrakcionas „Jonas Brothers: Koncertas trimatėje erdvėje“ (režisierius Bruce'as Hendricksas) ir daugiausia pajamų viso pasaulio teatruose susižėrusi animacinė šeimyninė komedija „Ledynmetis 3“ (režisierius Carlosas Saldanha), kuri Lietuvoje neišvengiamai artėja prie 3 mln. Lt ledkalnio. Devintuoju pretendentu inauguraciniam apdovanojimui įvardintas fantastinis animacinis trileris apie ateivių invaziją „Mūšis už Žemę“ (režisierius Aristomenis Tsirbas), kuris gavo pakankamai gerus amerikiečių kritikų įvertinimus, bet kol kas dar nepateko į Lietuvos platintojų akiratį.

Rugsėjo 2–12 d. įvyksiančio Venecijos kino festivalio meno vadovo Marco Muellerio atrinktus svarbiausius trimačio kino kūrinius vertins ir vieną patį geriausią filmą paskelbs 3D technologijas aktyviai išnaudojanti italų režisierė Nadia Ranocchi ir du gerai žinomi amerikiečių specialistai – kino kritikas Scottas Foundasas (specializuotas kino leidinys „Variety“) bei kino apžvalgininkas-istorikas Dave'as Kehras (dienraštis „The New York Times“).

Lietuviškai dubliuotas 3D animacinis filmas „Aukštyn“ Lietuvoje startuoja rugpjūčio 21 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius