Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 24

„Baltijos banga“ atsirito jau aštuntą kartą

Rugpjūčio 23-iąją, legendinio Baltijos kelio dieną, Nidoje atidarytas 8-asis tarptautinis kino festivalis „Baltijos banga“. Anot festivalio sumanytojo ir vadovo Gyčio Lukšo, ištikima trijų Baltijos valstybių draugystė, prasidėjusi prieš 27 metus Baltijos kelyje, tęsiasi, tarsi ir vėl laikytumės už rankų, tik dabar – kultūros ir kino srityse.
Kabinama festivalio afiša
Kabinama festivalio afiša / „Baltijos banga“ nuotr.
Temos: 1 15min kultūra

Atidarymo vakarą susirinkusiuosius sveikino Latvijos Respublikos Nepaprastasis ir Įgaliotasis ambasadorius Lietuvoje Einaras Semanis, perdavęs Latvijos Ministro pirmininko Mario Kučinsko sveikinimo žodį, taip pat Estijos kinematografininkų sąjungos vykdomojo komiteto narys Jaanis Valkas, perskaitęs ištikimos festivalio bičiulės prodiuserės Erikos Laansalu sveikinimo laišką. Iš ekrano skambėjo Lietuvos ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus sveikinimo įrašas.

Kalbėjusieji pabrėžė, kad festivalis reikšmingas trijų Baltijos valstybių kultūrų plėtotei ir bendradarbiavimui, tai esą puiki proga pasidalinti kultūrine ir kinematografine patirtimi. Festivalio globėjas Neringos meras Darius Jasaitis pasidžiaugė, kad „Baltijos banga“ – reikšmingas kultūrinis įvykis, garsinantis Nidos vardą ir neabejotinai įeisiantis į istoriją.

Festivalis atidarytas dviem filmais: 2015 metų dokumentine Estijos režisieriaus Vladimiro Loginovo juosta „Skruzdėlynas“ ir labiau užsienyje, nei Lietuvoje pripažinto režisieriaus Šarūno Barto vaidybiniu filmu „Ramybė mūsų sapnuose“ (2015). Prieš pat atidarymą festivalio žiūrovus džiazo dvasia „apšildė“ pianistas Artūras Anusauskas ir džiazo vokalistė Marija Grabštaitė.

Atidarymo dieną taip pat startavo vaikų ir tėvelių pamėgta animacijos mokyklėlė.

Iš viso per aštuonias festivalio dienas ištikimiausi žiūrovai išvys po 6 estų ir lietuvių, 4 pilno metražo ir 4 trumpo metražo latvių kino kūrėjų juostas, taip pat du Lenkijos filmus ir du aktualiosios dokumentikos filmus, sukurtus Vokietijos televizijos ir radijo kanalo „Deutsche Welle“,dalyvaujančius svečių teisėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius