-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 10

Belaukiant „Inferno“, arba Penki labiausiai įtraukiantys sąmokslo teorijų, nuotykių ir lobių filmai

Spalio 14 dieną į Lietuvą, kaip ir į didžiausias pasaulio kino rinkas, atkeliauja ilgai lauktas Oskaro laureato, režisieriaus Rono Howardo filmas „Inferno“. Paremtas tokiu pačiu pavadinimu rašytojo Dano Browno bestseleriu tapusiu romanu, trečioji įtraukiančios ir itin pelningos filmų serijos dalis apie simbolių žinovo Harvardo Universiteto profesoriaus Roberto Langdono nuotykius žada ne ką mažiau įtraukiantį ir mistikos kupiną pasaulį, kaip ir jo pirmtakai „Da Vinčio kodas“ (angl. „The Da Vinci Code“) ir „Angelai ir demonai“ (angl. „Angels & Demons“).
Tomas Hanksas ir Felicity Jones filme „Inferno“
Tomas Hanksas ir Felicity Jones filme „Inferno“ / Kadras iš filmo

Šįkart jam teks keliauti į Italiją, kur jis susidurs su žymiuoju rašytojo Dantės sukurtu mitu apie pragarą, dabar naudojamu įvykdyti sąmokslą prieš žmoniją. Trečioje dalyje pagrindinius vaidmenis atliko tarptautinė aktorių komanda, į kurią pateko Omaras Sy, Felicity Jones, Benas Fosteris, Irfanas Khanas ir Ana Ularu.

Šia proga norime pristatyti penkis įdomius filmus apie sąmokslo teorijas, lobių paieškas ir didžiausias žmonijos paslaptis, kurių dar nepavyko niekam atskleisti.

  1. „Trečiasis žmogus“ (angl. „The Third Man“, 1949)

Britų kriminalinis detektyvas, nufilmuotas nuaro stiliumi, kuris dėl savo kruopštumo buvo įvertintas tarptautiniuose kino apdovanojimuose. Juosta pasakoja apie rašytoją Holį Martinsą, kuris atvyksta į pokarinę Vieną pas savo draugą Harį Laimą. Tačiau atvykęs jis sužino, kad jo draugas netikėtai žuvo. Maža to, policininkai įsitikinę, kad jis buvo nužudytas dėl savo tamsiosios praeities. Holis pradeda savo tyrimą, kuris priveda jį prie paslaptingojo trečiojo žmogaus.

Filme pagrindinius vaidmenis atliko kino vunderkindu vadinamas Orsonas Wellesas, Josephas Cottenas ir Alida Valli. 1999 metais juosta buvo pripažinta geriausiu visų laikų britų filmu.

  1. „Siera Madrės lobiai“ (angl. „The Treasure of the Sierra Madre“, 1948)

Legendinis Holivudo režisierius Johnas Hustonas 1948 metais pristatė savo žymiausią darbą – nuotykių filmą apie žmogaus ydas ir silpnybes. Į pagrindinius vaidmenis buvo pakviestos auksinio Holivudo amžiaus ikonos Humphrey Bogartas ir Walteris Hustonas, kurie įkūnijo dykaduonis, norinčius praturėti. Kartu su dar vienu draugu jie įdeda savo paskutinius pinigus į reikiamą įrangą, kad ji padėtų jiems rasti auksą, apie kurį jie sužinojo iš senojo kasyklos darbininko. Tačiau priartėjus prie tikslo, kiekvieną iš jų aplanko godumas ir noras viską palikti sau.

Filmas pelnė daug prestižinių kino apdovanojimų, tarp kurių buvo ir trys „Oskarai“ už geriausią antrojo plano aktorių, režisierių ir adaptuotą scenarijų, o taip pat ir trys „Auksiniai gaubliai“, atnešę filmui geriausios metų dramos titulą.

  1. „Da Vinčio kodas“ (angl. „The Da Vinci Code“, 2006)

Kontroversiškai vertinamo rašytojo Dano Browno romaną apie šventojo Gralio paieškas skaitė milijonai žmonių, todėl nenuostabu, kad prieš pat pasirodymą filmas sulaukė tiek daug dėmesio, kas galiausiai nulėmė jo beveik 800 milijonų dolerių uždarbį visame pasaulyje. Juostoje pirmą kartą žiūrovas supažindinamas su simbologu Robertu Langdonu, kuris kartu su žaviąja padėjėja bando surasti atsakymą į klausimą, kuris kamuoja visą pasaulį – kur yra šventasis Gralis. Įtampos ir mįslių kupinas trileris, atskleidžiantis tam tikras teorijas, susijusias su krikščionybe, neleis nė akimirkai nuobodžiauti.

Pagrindiniuose vaidmenyse be Tomo Hankso pasirodo ir aktorė Audrey Tautou, kuri po šio filmo kategoriškai atsisakė vaidinti Holivude, o taip pat Paulas Bettany‘is, Alfredas Molina, Ianas McKellenas, Jeanas Reno ir kt. aktoriai.

  1. „Maratonininkas“ (angl. „Marathon Man“, 1976)

Kultinių aštuntojo praeito amžiaus dešimtmečio Holivudo filmų režisierius Johnas Schlesingeris gali pasigirti sukūręs vieną geriausių ir intelektualiausių visų laikų trilerių, kuriame pagrindinį vaidmenį atliko jo mėgstamiausias aktorius Dustinas Hoffmanas, su kuriuo jis bendradarbiavo kuriant filmą „Vidurnakčio kaubojus“ (angl. „Midnight Cowboy“).

Juostoje pasakojama apie istorijos fakulteto studento Tomaso Levio nemalonumus, į kuriuos jis pakliūva susidūręs su Antrojo pasaulinio karo nusikaltėliu. Jam tenka išsiaiškinti visą prieš jį nukreiptą sąmokslą, kurį surezgė gudrus ir senas nacistas. Filme, be puikiai su savo vaidmeniu susidorojusio Dustino Hoffmano, pasirodo ir kino legenda, seras Laurence Olivieras ir kultinis Robas Scheideris.

  1. „Kodas: L.O.B.I.A.I.“ (angl. „National Treasure“, 2004)

Nuotykių ir lobių ieškotojų tema kine buvo visada aktuali tiems, kurie norėjo geros pramogos kine ir gražių vaizdų, o taip pat ir mįslių, priverčiančių pasukti galvas peržiūros metu. Ir tokiu filmu galima drąsiai įvardyti 2004 metais pasirodžiusią Johno Turteltaubo juostą su Nicholasu Cage‘u priešaky.

Filmas pasakoja apie nuotykių ieškotoją ir relikvijų medžiotoją Beną Geitsą, kuris nori rasti senovinį riterių tamplierių lobį, paslėptą kažkur Vašingtone. Dėka savo padėjėjų, jis visais įmanomais būdais bando išspręsti mįslę, kuri kamuoja jį ir jo šeimą jau daugelį metų. Tačiau ne vienas jis trokšta surasti lobį.

Juosta visame pasaulyje užsidirbo solidžius 347 milijonus dolerių, o po trejų metų pasirodęs tęsinys sulaukė dar didesnės finansinės sėkmės, uždirbdamas 457 milijonus dolerių. Sklinda gandai, kad po kelerių metų į kino ekranus atkeliaus trečioji dalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius