Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2020 02 26

Berlynalėje filmą apie save pristačiusi H.Clinton: V.Putinas norėjo mane nugalėti

Berlyno kino festivalyje pristatytas režisierės Nanette Burstein sukurtas keturių dalių dokumentinis filmas „Hillary“, pasakojantis apie buvusią JAV valstybės sekretorę ir kandidatę į prezidentus Hillary Clinton.
Hillary Clinton Berlyno kino festivalyje
Hillary Clinton Berlyno kino festivalyje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Filmo spaudos konferencijoje H.Clinton sakė, jog šis filmas pasakoja ne tik apie jos gyvenimą, bet ir apie daugelio moterų patirtis, politiką, iššūkius, su kuriais kiekvienas žmogus susiduria savo gyvenime.

Režisierė teigė nenorėjusi papasakoti intymią istoriją, kuri padėtų atsakyti į klausimą, kodėl H.Clinton, būdama viena žymiausių moterų JAV politikoje, tapo tokia poliarizuojančia figūra – tiek JAV, tiek visame pasaulyje.

Jai antrino ir prodiuseris Benas Silvermanas: „Supratome, kad turime parodyti visas istorijos puses. <…> Nebūtume galėję to padaryti, jei H.Clinton nebūtų pasiryžusi tokiam giliam, daugiasluoksniam portretui.“

Anot N.Burstein, 7 dienas trukusio interviu metu H.Clinton buvo atvira, nenubrėžė jokių ribų ir atsakė į visus jos užduotus klausimus: „Žinoma, žinojau, kad yra temų, kurios yra skaudžios ir turėjau tai omenyje, galvodama, kada apie tai kalbėti.“

VIDEO: Filmo „Hillary“ anonsas

Filme nemažai dėmesio yra skiriama 2016-ųjų metų JAV prezidento rinkimams, kuriuos H.Clinton pralaimėjo dabartiniam šalies prezidentui Donaldui Trumpui. Apie tai buvo kalbėta ir spaudos konferencijos metu.

H.Clinton prisiminė, jog palikus valstybės sekretorės postą, jos reitingai buvo puikūs – kad tai pakeistų, politiniai oponentai, H.Clinton teigimu, puikiai dirbo savo darbą, kuriant „apgaulingas ir išpūstas problemas“. Ji pripažino, jog jai ir jos komandai nepavyko į tai deramai atsikirsti.

Tačiau nors H.Clinton sutinka, jog viena iš nesėkmės rinkimuose priežasčių buvo rinkėjus pasiekusi dezinformacija bei tai, kad kandidatė buvo neteisingai suprasta, ji teigė netikinti, kad ją ne taip suprato ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

„Manau, kad jis puikiai žinojo, kas aš esu, ir ką aš padaryčiau dėl laisvės, padorumo, ką padaryčiau, kad sukurtume stiprius ryšius tarp Vakarų demokratijų, ypač už Atlanto – ginant Europą, ginant NATO. Jis puikiai žinojo, kas aš. <...> Ji norėjo mane nugalėti“, – nurodydama į Rusijos mėginimus kištis į JAV prezidento rinkimus sakė H.Clinton.

Ji taip pridūrė, jog politikoje neprivalai nieko mėgti ir neturi su niekuo sutikti: „Mes vis dar galime eiti bet kuria pasirinkta politine kryptimi. Bet tai turi būti mūsų pačių pasirinkimas.“

„Mes vis dar galime eiti bet kuria pasirinkta politine kryptimi. Bet tai turi būti mūsų pačių pasirinkimas.“

Kalbėdama apie moterų padėtį politikoje, H.Clinton sakė, jog progresas matyti, tačiau laukia dar ilgas kelias: „Kadangi buvau vienintelė kandidatuojanti moteris [2016 m. prezidento rinkimuose], visi savo požiūrius, išankstinius nusistatymus ir lūkesčius sukrovė ant vieno žmogaus – norėjau, kad daugiau moterų dalyvautų rinkimuose, kad tai taptų normalizuota. Ir kad išvengtume „kalbančio šuns sindromo“: „O dieve, ji moteris, ji gali kalbėti, ji kandidatuoja!“

H.Clinton taip pat pabrėžė, jog ji dar ne tame gyvenimo etape, kad gręžtųsi atgalios ir galvotų apie tai, kokį palikimą sukūrė: „Aš galvoju apie tai, kaip visiems amerikiečiams suteikti sveikatos apsaugą. Kaip į pensiją išleisti Donaldą Trumpą? Štai apie ką aš galvoju“, – spaudos konferencijoje negailėdama kritikos JAV prezidentui sakė H.Clinton.

4 dalių dokumentinį filmą „Hillary“ galima pamatyti internetinėje platformoje „Hulu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius