-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 26

„Beždžionių planetos sukilimas“ – aukštasis pilotažas specialiųjų efektų kūrime

Tomas Feltonas, daugumai žiūrovų geriau pažįstamas kaip Drakas Smirdžius, vienas pagrindinių Hario Poterio veikėjų. Arogantiškas, įžūlus ir žiaurus berniūkštis, kovojantis blogio pusėje – štai tokį T. Feltoną esame pratę matyti didžiajame ekrane.
Filmas „Beždžionių planetos sukilimas“
Filmas „Beždžionių planetos sukilimas“ / Kadras iš filmo

Šiemet, pasibaigus Poteriados nuotykiams, pagrindinis Hario Poterio branduolys eina kiekvienas savo keliu ir renkasi vis naujus vaidmenis. Šviesiaplaukis Tomas, sutikęs vaidinti „Beždžionių planetos sukilime“ (orig. „Rise of the Planet of the Apes“) nepabėgo nuo jam klijuojamos blogiuko etiketės ir suvaidino zoologijos sodo prižiūrėtoją, nesibodintį žiauraus elgesio su gyvūnais.

„Man patinka vaidinti blogiukus – tai tarsi kita mano asmenybės pusė, mano juodasis „aš“. Įkūnyti juos lengviau negu herojus, kurie panašūs į tave patį, – pasakojo aktorius. – Kai vaidini piktadarį, aiškiai žinai ribą tarp savęs ir jo, suvoki, kur esi tu, o kur tavo herojus. Tuo tarpu kai vadini kažką artimo sau, išlieka tikimybė susipainioti ir suvaidinti visai ne tai ką reikia.“

Kaip teigia filmo kūrėjai, „Beždžionių planetos sukilimas“ – tai aukščiausias pilotažas specialiųjų efektų kūrime, smarkiai pranokstantis 2009-aisiais „Oskarą“ už specialiuosius efektus pelniusį „Įsikūnijimą“ (orig. „Avatar“). Šiam filmui efektus kūrė specialiųjų efektų pionieriai - „WETA Digital“ studijos specialistai, visa galva pranokstantys kitus ir esantys bene brangiausiai apmokamais šių dienų specialiųjų efektų kūrėjais. Jie pasauliui padovanojo „Žiedų valdovo“ (orig. „The Lord Of The Rings“), „King Kongo“ (orig. „King Kong“) ir „Įsikūnijimo“ (orig. „Avatar“) specialiuosius efektus.

Persikūnijimo guru, Cezarį vaidinęs Andy Serkis, paklaustas, kaip įsivaizduota ateities filmų kūrimą itin sparčiai tobulėjant kompiuterinėms technologijoms, pasidalino savo vizija: „Manau, jog ateityje gali nelikti judesio daviklių, kuriuos visu pajėgumu naudojome „Beždžionių planetos sukilime“. Tikėtina, jog bus sukurtos filmavimo kameros, pakeisiančios juos ir galinčios užfiksuoti kūno judesių bei veido mimikos pokyčius. Realu, jog tai bus padaryta per artimiausius dvejus – trejus metus. Tikiu, jog artėja naujų išradimų era.“

„Beždžionių planetos sukilimas“ – ketvirtosios „Beždžionių planetos“ (angl. „The Planet of the Apes“) dalies perdirbinys. Režisieriaus Rupert Wyatt karjeroje tai trečias pilnametražis jo filmas.

Jaunas mokslininkas Vilas (akt. James Franco) vykdo genetinius eksperimentus su beždžionėmis. Tirdamas naujus vaistus, vyras pastebi stulbinantį jų šalutinį efektą – medikamentas keliskart padidina beždžionių intelektą. Bandymams atgabentų gyvūnų būryje esantis primatas Cezaris (akt. Andy Serkis) staiga pradeda suvokti, jog visuomenėje beždžionės nėra lygios žmogui. Suaktyvinta smegenų veikla besivadovaujantis primatas savo gentainius prilygina žmonėms ir siekia ištaisyti šią neteisybę. Cezaris ragina savo gentainius sukilti ir padaryti galą žmonių viešpatavimui pasaulyje.

Tai – kova dėl išlikimo ir teisės vadintis aukščiausia rūšimi. Moderniausių specialiųjų efektų panaudojimas ir naujausios technologijos kine jau nuo rugpjūčio 5 dienos.

VIDEO: Rise of the Planet of the Apes Movie Trailer 3 Official (HD)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius