-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 15

Biografinis filmas apie Turingą pelnė Toronto kino festivalio žiūrovų prizą

Biografinis filmas apie britų dešifruotoją ir karo didvyrį Alaną Turingą, kurį vaidina į „Oskarus“ pretenduojantis Benedictas Cumberbatchas, sekmadienį pelnė Toronto kino festivalio žiūrovų geriausio filmo prizą.
Mortenas Tyldumas
Mortenas Tyldumas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kinas

A.Turingas buvo talentingas Kembridžo matematikas ir kompiuterijos pionierius, Antrojo pasaulinio karo metais britų kariškiams iššifravęs nacių kodus ir taip padėjęs greičiau užbaigti karą.

Jo gyvenimas baigėsi liūdnai – 1954 metais, būdamas 41-ų, jis nusižudė, dveji metai po to, kai buvo nuteistas už tada nusikaltimu laikytą homoseksualumą.

Po ilgos šalininkų kampanijos pernai gruodį karalienė Elizabeth II suteikė A.Turingui malonę po mirties.

B.Cumberbatchas savo darbu šiame filme, norvegų režisieriaus Morteno Tyldumo „The Imitation Game“, provokavo kalbas apie „Oskarą“. Filmas pasakoja A.Turingo darbą kodų ir šifrų centre „Bletchley Park“.

Toronto žiūrovų pripažinimas neabejotinai padės užtikrinti šio filmo, kaip favorito „Oskarams“, pozicijas.

„Su (A.Turingu) buvo susiję kažkas, kas labai subtilu, be kompromisų ir neįprasta, bet, taip pat, labai tylu ir stoiška“, – anksčiau šią savaitę Toronte sakė B.Cumberbatchas.

„Jis sąmoningai nekankino savęs. Jis tiesiog buvo ištikimas sau. Jis nelaikė savęs nei auka, nei didvyriu, jis tiesiog dirbo darbą ir elgėsi pagal savo prigimtį. Galvoju, jis būtų paskutinis žmogus, pavadinęs save didvyriu, tad dėl to buvo lengviau jį pavaizduoti“, – sakė aktorius.

Filme taip pat vaidina Keira Knightley, Matthew Goode'as ir Allenas Leechas iš populiariojo televizijos serialo „Dauntono abatija“ (Downton Abbey).

Toronto kino festivalio „Žmonių pasirinkimo“ „pirmuoju vicečempionu“ tapo Isabel Coixet „Learning to Drive“ apie rašytoją Patricią Clarkson, kuri nusiraminimą randa vairavimo pamokose su instruktoriumi sikhu (vaidina Benas Kingsley), o „antruoju vicečempionu“ buvo paskelbtas Theodore'o Melfi debiutinis vaidybinis filmas „St. Vincent“, kuriame Billas Murray vaidina bjauraus būdo, pinigų stokojantį ir palaidai gyvenantį pensininką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius