Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 02

Dalis už „Išgyventi vasarą“ surinktų lėšų bus skirtos „Jaunimo linijai“

Jau antrąją savaitę kino teatruose rodomas debiutinis Marijos Kavtaradzės filmas „Išgyventi vasarą“. Jame režisierė šviesiai, viltingai ir su intelektualiu humoru priartina psichikos ligomis sergančių žmonių realybę. Jau po pačių pirmųjų filmo peržiūrų kūrėjus pasiekė be galo daug laiškų ir žinučių su padėkomis ir palaikymu už tai, kad drąsiai ekranizuojama tokia sudėtinga, ir Lietuvai labai svarbi emocinės sveikatos tema.
Dalis už „Išgyventi vasarą“ surinktų lėšų bus skirtos „Jaunimo linijai“
Dalis už „Išgyventi vasarą“ surinktų lėšų bus skirtos „Jaunimo linijai“ / Organizatorių nuotr.

Ilgai nesvarstę, filmo kūrybinė komanda kartu su filmo platintojais nusprendė, kad žiūrovų pinigai bus paskirstyti ne tik jauniesiems kūrėjams, bet ir „Jaunimo linijos“ organizacijai. „Norime prisidėti prie to, kad visiems gyventi būtų geriau“, – apie iniciatyvą sako filmo prodiuserė Marija Razgutė.

„Filmą „Išgyventi vasarą“ drąsiai galima vadinti pirmuoju lietuvišku kino filmu, kuris taip jautriai ir nuoširdžiai kalba apie jaunimo psichines ligas, jų nestigmatizuoja, bet ir neromantizuoja. Šis filmas visiškai atitinka ir mūsų organizacijos nuostatas bei vertybes. Šis filmas ne tik savo turiniu, bet ir surinktomis lėšomis prisidės prie to, kad apie psichinę sveikatą būtų kalbama kuo atviriau“, – teigia Jaunimo linijos vadovė Greta Laukaitienė.

Organizatorių nuotr./„Išgyventi vasarą“
Organizatorių nuotr./„Išgyventi vasarą“

„Jaunimo linija“ pastaruosius keletą metų pasitelkia įvairias meno formas, skatindama žmones kalbėti atviriau apie savo jausmus, psichikos ligas. Prieš metus buvo sukurta akcija „Begėdis“, šiais metais – „Pokalbiai iš širdies“. Prie šių iniciatyvų jungiasi garsūs Lietuvos žmonės, taip pat ir filmo „Išgyventi vasarą“ komanda.

VIDEO: Filmo „Išgyventi vasarą“ anonsas

Aktorius Paulius Markevičius neneigia, kad tik po vaidmens šiame filme pradėjo aktyviau kalbėti šia tema ir prisidėti prie įvairių iniciatyvų. Atsiimdamas geriausio aktoriaus apdovanojimą tarptautiniame kino festivalyje „Kino pavasaris“ jis pabrėžė, kad stiprybės ir palaikymo reikia visiems tiems, kurie šiuo metu eina per savo tamsiausią naktį ir tiems, kurie yra šalia jų. Gelminė Glemžaitė, filme sukūrusi depresija sergančios ir tą neigiančios Justės vaidmenį, dalijasi savo asmenine patirtimi ir taip pat skatina žmones pastebėti tuos, kuriems net ir saulėta diena, nėra tokia šviesi, kaip visiems.

Režisierė Marija Kavtaradzė tiek šiuo filmu, tiek dalindama interviu stengiasi mažinti psichikos ligomis sergančių žmonių stigmą, atverdama duris į realybę, kuomet esi savo tamsiausioje naktyje. O joje svarbu nebūti vienam.

Organizatorių nuotr./Kadras iš filmo „išgyventi vasarą“
Organizatorių nuotr./Kadras iš filmo „išgyventi vasarą“

„Išgyventi vasarą“ rodomas net 13-koje Lietuvos miestų. Filmą prodiusavo Marija Razgutė („M-Films), koprodiusavo Klementina Remeikaitė („Afterschool“). Filmą platina „Kino pavasaris“ distribution.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius