Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 04

Dėl filmo „Mergina su drakono tatuiruote“ sėkmės režisierius emigravo į JAV (video)

Įkvėptas ir padrąsintas filmo „Mergina su drakono tatuiruote“ sėkmės, danų kilmės režisierius Nielsas Ardenas Oplevas iš gimtosios Kopenhagos persikėlė gyventi į Jungtines Amerikos Valstijas.
Filmo „Mergina su drakono tatuiruote“ režisierius Nielsas Ardenas Oplevas
Filmo „Mergina su drakono tatuiruote“ režisierius Nielsas Ardenas Oplevas / Incognito Films nuotr.

Užuodęs filmo sėkmę, į JAV režisierius emigravo dar prieš jam pasirodant didžiuosiuose kino teatruose. Į Naujojo Džersio priemiestį danų kino kūrėjas persikėlė su visa šeima.

Ryžtingai keisti gyvenamąją vietą jį įkvėpė trilerio „Mergina su drakono tatuiruote“ sėkmė pasaulyje. Europos ir JAV kino teatruose filmas jau uždirbo per 100 milijonų eurų. Sužavėjęs kino kritikus ir žiūrovus už Atlanto, jis rimtai nusprendė užkariauti Amerikos kino rinką, pažindamas ją iš arti.

„Švedijoje pardavėme daugiau nei tris milijonus bilietų, – pasakoja sėkmingiausio 2009-ųjų Europos filmo režisierius. – O jei įskaičiuotume visų Europos kino teatrų rezultatus, būtų daugiau nei aštuoni milijonai bilietų. Tai įspūdinga! Taigi tiesiog pajutau, kad šiuo metu nebenoriu dirbti Skandinavijoje. Suprantate, jeigu sukursiu skandinavišką filmą ir į jį parduosiu 100 tūkstančių bilietų, tai bus puikus rezultatas Švedijoje, tačiau aš jau noriu daugiau. Šiuo metu parduoti tik 100 tūkstančių bilietų man jau būtų nesėkmė.“

„Be to, visada svajojau kurti filmus anglų kalba“, – priduria jis.

Pasak režisieriaus, šeima į JAV persikraustė beprotiškai spontaniškai: „Tiesiogine to žodžio prasme išsikraustydami senuosiuose namuose Danijoje palikome net garuojančius kavos puodelius ant stalų. Kiekvienas susipakavome tik po porą lagaminų svarbiausių daiktų, o visa kita palikome. Visus baldus, viską. Mano žmonai tai įprasta, todėl tam nesipriešinau.“

Pokyčius režisieriaus gyvenime paskatinęs filmas pastatytas pagal literatūros sensacija tapusį švedų rašytojo Stiego Larssono bestselerį „Mergina su drakono tatuiruote“.

Kino filmas Lietuvos kino teatruose pasirodys rugpjūčio 20 d.

VIDEO: Lietuviškai subtitruotas "Merginos su drakono tatuiruote" anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius