Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 26

Diskusijos po „Kino pavasario“ seansų grįžta cikle „7 pokalbiai prie kino salės“

Penktadienį, kovo 27 dieną, namų ekranuose vykstančio „Kino pavasario“ feisbuko paskyroje prasideda vėlyvų pokalbių ciklas „7 pokalbiai prie kino salės“. Jie į virtualiąją erdvę perkels žiūrovų diskusijas, kurios įprastai vykdavo per festivalį kino teatre po seansų ir sukurdavo išskirtinę festivalio atmosferą.
Kadras iš filmo  „Paukščių metamorfozė"
Kadras iš filmo „Paukščių metamorfozė“ / Partnerių nuotr.

7 dienos iki festivalio pabaigos – 7 filmai, ir jie bus apžvelgiami kiekvieną vakarą 21.00 valandą. Festivalio programos sudarytojos Mantė Valiūnaitė ir Aistė Račaitytė tiesioginėje transliacijoje kas vakarą kalbėsis vis su kitu svečiu apie tos dienos filmą ir kitką, ką per festivalį jam pavyko išvysti. Visi kiti festivalio feisbuko sekėjai galės dalyvauti pokalbyje komentaruose.

„Likus savaitei iki festivalio finišo, kviečiame pamatyti programos filmus, kurių daugelio nepavyks išvysti per festivalio pratęsimą. Atrinkome septynis filmus, kurie tiksliausiai perteikia festivalio dvasią, tai yra kodėl „Kino pavasaris“ yra „Kino pavasaris“. Kas rytą paskelbsime po vieną to septyneto filmą ir vakaro svečią. Tebūnie tai antrosios festivalio savaitės rutina, į kurią kviečiame pasinerti žiūrovus – kas dieną pažiūrėti po filmą, kas vakarą jį aptarti“, – vėlyvais vakarais vyksiančius pokalbius pristatė programos sudarytojos.

Penktadienio filmas – poetiškoji portugalų režisierės Catarinos Vasconcelos juosta „Paukščių metamorfozė“ (The Metamorphosis of Birds), dalyvaujanti Europos debiutų konkurse. Šį filmą programos sudarytojos aptars su režisieriumi Andriumi Blaževičiumi, kurio debiutinis filmas „Šventasis“ 2017 metais taip pat dalyvavo pagrindinėje „Kino pavasario“ konkursinėje programoje.

„Paukščių metamorfozė“ pasakoja apie jūrininką Henriką ir sausumoje jo laukiančią žmoną Beatričę bei šešis vaikus. Filmo naratyvo pagrindu tapo sutuoktinių laiškai. Juos iš tikrųjų vienas kitam rašė režisierės senelis ir močiutė. Pastarosios ji taip ir nespėjo sutikti, todėl, ko nesužinojo, ji sugalvojo. Dar viena įdomi detalė – visus filmo personažus suvaidino autorės šeima ir giminaičiai.

Filmo anonsas:

VIDEO: Paukščių metamorfozė l KINO PAVASARIS 2020

Visi pokalbiai kasdien nuo kovo 27 iki balandžio 2 dienos vyks 21.00 val. tiesiogiai festivalio feisbuko paskyroje.

Plačiau apie filmą „Paukščių metamorfozės“: https://kinopavasaris.lt/lt/programa/7377-pauksciu-metamorfoze

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius