-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 13

Dovilio kino festivalį laimėjo filmas apie iškeldinimus iš namų Jungtinėse Valstijose

Filmas apie 2008 metų JAV finansinę krizę „99 namai“ („99 Homes“), kurį režisavo Raminas Bahrani, šeštadienį pelnė Didįjį prizą Dovilio amerikietiškų filmų festivalyje Normandijoje Prancūzijoje.
 „99 namai“ komanda
„99 namai“ komanda / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Šis filmas, kuris iš dalies yra socialinė drama, iš dalies – trileris, pasakoja apie jauną tėvą, kuris yra iškeldinamas iš savo namų, o paskui sutinka dirbti tiems patiems nekilnojamojo turto tarpininkams, kurie yra kalti dėl jo bėdų.

Filme vaizduojama tokia Amerika, kurioje žmonių iškeldinimas iš jų namų yra „nacionalinis sportas“, sakė R.Bahrani per šiemetinį, jau 41-ąjį kino festivalį Dovilyje – pajūrio mieste Prancūzijos šiaurės vakaruose.

Antrasis Dovilio festivalio apdovanojimas atiteko Seano Bakerio „Tangerine“

Ši juosta buvo išrinkta dėl „savo didelės dramatinės jėgos ir absoliučiai išskirtinio interpretavimo“, sakė vertinimo komisijos pirmininkas, prancūzų režisierius Benoit Jacquot, kuris taip pat atkreipė dėmesį į pagrindinių jos aktorių Andrew Garfieldo ir Michaelo Shannono darbą.

Antrasis Dovilio festivalio apdovanojimas atiteko Seano Bakerio „Tangerine“, kuris buvo nufilmuotas išmaniuoju telefonu ir kuriame pasakojama apie du translyčius draugus.

Žiūrovų apdovanojimas atiteko Ricko Famuyiwos komedijai „Dope“, kurią prodiusavo Forestas Whitakeris ir kuri pasakoja apie juodaodį paauglį, gyvenantį smurtu garsėjančiame Los Andželo rajone. Šio filmo garso takelį prodiusavo amerikiečių muzikantas Pharrellas Williamsas.

27 metų Trey Edwardo Shultso debiutinis filmas „Kriša“ („Krisha“) Dovilyje, kurio konkursinėje programoje šiemet varžėsi 14 filmų, gavo kritikų apdovanojimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius