Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2013 10 10

Dramoje „Princesė Diana“ – širdžių princesės troškimas būti su mylimu vyru

Prieštaringai Didžiojoje Britanijoje įvertintą dramą „Princesė Diana“ (angl. „Diana“) Lietuvos žiūrovai išvys jau nuo penktadienio, spalio 11 dienos. Filme, kuriame pagrindinį vaidmenį atliko Naomi Watts, pasakojama apie paskutiniuosius dvejus princesės gyvenimo metus ir jos mylimuosius, daugiausia – apie pakistanietį širdies chirurgą Hasnatą Khaną (akt. Naveenas Andrewsas).
Filmas „Princesė Diana“
Filmas „Princesė Diana“ / Kadras iš filmo

Juostoje, remiantis velionės draugų pasakojimais bei Kate Snell knyga „Diana. Paskutinė jos meilė“ (angl. „Diana: Her Last Love“) atskleidžiama, kad žmonių ir širdžių princese tituluota Diana kone labiausiai už viską troško būti šalia mylimo vyro ir gyventi paprastą, normalų gyvenimą.

„Diana buvo beprotiškai įsimylėjusi Hasnatą ir norėjo už jo ištekėti, net jei tai būtų reiškę, kad ji turės gyventi Pakistane. Dėl to ir susidraugavome“, – žurnalo „Vanity Fair“ žurnalistei sakė tolimas chirurgo giminaitis, politikas Imranas Khanas. Jo teigimu, šie santykiai nebuvo tik slaptas romanas – tai buvo princesės mėginimas gyventi normalų gyvenimą.

I.Khano žmona Jemima Khan pasakojo, kad Diana buvo du kartus atvykusi į Pakistaną, kur ne tik padėjo rinkti lėšas jos vyro I.Khano ligoninei, bet ir buvo susitikusi su mylimojo šeima, kad aptartų jų vedybų galimybę.

„Ji klausinėjo, norėjo sužinoti, ar man buvo sudėtinga įprasti gyventi Pakistane. Diana mėgino gauti Hasnato motinos Naheed pritarimą. Tačiau tradicinių pažiūrų moteriai kaip ji, tai, kad jos sūnus vestų anglę, buvo baisiausias košmaras“, – neslėpė velionės draugė.

Jos teigimu, princesė Diana troško susilaukti dukters su mylimuoju, ieškojo žmogaus, galinčio juos slapta sutuokti, tačiau H.Khanas buvo išgąsdintas tokio plano. Oficialiame interviu po princesės mirties jis sakė pareigūnams: „Maniau, kad ši mintis kvaila. Sakiau jai, kad vienintelė galimybė mums turėti bent sąlyginai normalų gyvenimą – išvykti į Pakistaną, kur mūsų nepersekiotų žiniasklaida.“

„Vanity Fair“ kalbintų princesės Dianos bičiulių teigimu, jos santykiai su egiptiečio milijardieriaus Mohamedo Al-Fayedo sūnumi Dodi Al Fayedu tebuvo desperatiškas moters mėginimas priversti H.Khaną persigalvoti dėl vedybų, tačiau šis taip nenorėjo viešumo, kad taip ir nepasiryžo tokiam žingsniui. Ironiška, bet tuo pačiu chirurgo nenoras viešinti santykius ir diskretiškumas buvo dalykai, kuriuos Diana vertino kone labiausiai.

„Visi tik ir siekia mane parduoti. Hasnatas yra vienintelis žmogus, kuris niekuomet man to nepadarytų“, – vienai bičiulei vasarą prieš savo mirtį sakė princesė.

Jautriame filme „Princesė Diana“ žiūrovai išvys Oliverio Hirschbiegelio interpretaciją, kaip galėjo gyventi ir jaustis paparacių ir žiniasklaidos persekiota, tačiau būti mylima taip troškusi princesė. Lietuvos kino teatrus daugiau kaip 15 metų viso pasaulio smalsumą audrinusi elegantiškosios princesės Dianos meilės istorija pasieks jau penktadienį, spalio 11 dieną.

VIDEO: Filmo "Princesė Diana" anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius