Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2020 03 27

Du „Kino pavasario“ filmai namuose bus pritaikyti ir klausos negalią turintiems žiūrovams

Didžiausias Lietuvoje kino festivalis „Kino pavasaris“, jau savaitę vykstantis žiūrovų namuose, ir toliau tesi žiūrovams duotus pažadus. Festivalio organizatoriai džiaugiasi, kad du programos filmus – net 4 „Oskarus“ laimėjusią juostą iš Pietų Korėjos „Parazitas“ (Parasite, rež. Bong Joon-ho) ir žiūrovus sužavėjusį atidarymo filmą „Proksima“ (Proxima, rež. Alice Winocour) – jau šiandien galės pamatyti ir klausos negalią turintys žiūrovai.
„Parazitas“
„Parazitas“ / Kadras iš filmo

„Klausos negalią turintiems žiūrovams pritaikytus filmus pirmą kartą parodėme praėjusiais metais, ir iškart supratome, kad tai labai reikalingas projektas, – sako festivalio vykdomoji direktorė Agnesta Filatovė. Kadangi šiemet festivalio planai buvo smarkiai pakoreguoti, planas išsaugoti šį projektą truputį užtruko, tačiau jo atsisakyti net nebuvo minties. Kokybišku kinu džiaugtis nori visi, o mums nepaprastai gera prisidėti prie tokios iniciatyvos įgyvendinimo.“

Tiesa, ne visi projektai šiemet buvo įgyvendinti. Nors komanda labai stengėsi rasti būdą namų kino platformose suorganizuoti seansą ir regos negalią turintiems „Kino pavasario“ gerbėjams, šis planas visgi nepavyko. Tačiau festivalio organizatoriai savo idėją būti prieinamiems visiems saugo kitiems metams.

Bene populiariausius festivalio filmus „Proksima“ ir „Parazitas“ klausos negalią turintys žiūrovai galės išsinuomoti naujos kartos televizijos TELIA TV filmų nuomoje, internetinėje namų kino platformoje „ŽMONĖS Cinema“ ir kino platformoje „Kinofondas“.

Proksima
Proksima

Filmas „Proksima“ pasakoja apie ateities misijai į Marsą besiruošiančią astrofizikę Sarą. Ji turi atsisveikinti ne tik su mažamete dukra, bet ir su visa gimtąja planeta. Pagrindinį Saros vaidmenį sukūrė garsi prancūzų aktorė Eva Green. Ją žiūrovai prisimena iš filmų „Kazino „Royale“ (rež. Martin Campbell) ar italų kino klasikos „Svajotojai“ (rež. Bernardo Bertolucci).

Pietų Korėjos kino meistro Bong Joon-ho juosta „Parazitas“ atveria vartus į intelektualią pramogą, kurią jis pats vadina „komedija be klounų ir tragedija be blogiukų“. Filmas atsigręžia į pasiturinčiųjų ir skurstančiųjų atskirtį ir tiesiog nuostabiai supina dviejų šeimų istorijas, nepalikdamas nė vieno abejingo.

Kovo 19–balandžio 2 dienomis minėtose namų kino platformose festivalio žiūrovų lauks daugiau nei 120 filmų.

Festivalio namuose repertuarą namuose rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius