Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 08 25

„Duburio“ pasaulinė premjera – Monrealio filmų festivalyje (video)

Naujausias Gyčio Lukšo filmas „Duburys“ bus rodomas Monrealio tarptautiniame filmų festivalyje. Rugpjūčio 27 – rugsėjo 7 dienomis Monrealyje, Kanadoje, vykstantis tarptautinis festivalis buvo vienas pirmųjų, atrinkęs šį lietuvišką filmą į savo programą.
Filmas „Duburys“
Filmas „Duburys“ / Kadras iš filmo

Monrealio kino festivalyje filmas dalyvaus programoje „Žvilgsnis į pasaulio kiną“ („Focus on World Cinema“). Tai vienas prestižiškiausių pasaulyje ir seniausias Šiaurės Amerikoje filmų festivalis, gyvuojantis jau 33 metus. Monrealio pasaulio filmų festivalis pagal tarptautinės filmų prodiuserių asociacijų federacijos FIAPF (International Federation of Film Producers Associations) reitingus yra aukščiausios kategorijos festivalis kaip ir Kanų, Berlyno, Venecijos festivaliai. Iš viso pasaulyje yra 12 tokių festivalių.

Iš Monrealio „Duburys“ keliaus į dar vieną aukščiausio lygio Kairo tarptautinį filmų festivalį. 33-ią kartą vyksiančiame tarptautiniame kino festivalyje filmas varžysis dėl Kairo tarptautinio kino festivalio pagrindinio prizo. Lapkričio 10–20 dienomis vyksiančiame festivalyje „Duburį“ pristatys filmo režisierius G.Lukšas.

Vėliau „Duburys“ keliaus į Niujorke esantį Šiuolaikinio meno muziejų (Museum of Modern Art (MoMA) ir gruodžio 4–14 d. dalyvaus Lietuvių kino dienose.

Gyčio Lukšo režisuotas vaidybinis kino filmas „Duburys“ yra sukurtas pagal Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato Romualdo Granausko to paties pavadinimo romaną.

„Duburys“ – dramatiška, bet emociškai labai spalvinga juosta. Tai filmas apie žmogaus likimą. Apie sovietmečio nykumos palaužtą žmogų, kurio likimas liko nepastebėtas. Siekiant išsaugoti tų laikų unikalumą ir autentiškumą, filme aktoriai prabyla lietuvių ir rusų kalbomis. Dvi moteris iš trijų pagrindinių herojų – Klavą ir Mašką – vaidina rusakalbės aktorės iš Ukrainos Jevgenija Varenica ir Oksana Borbat. Pagrindinį filmo personažą Juozapą Gaučį įkūnija kine debiutuojantis lietuvių aktorius Giedrius Kiela.

Šiame filme sukurti aktorių vaidmenys buvo įvertinti „Sidabrinės gervės“ kino apdovanojimuose – O.Borbat pripažinta geriausia aktore, o Vladimiras Jefremovas ir Jūratė Onaitytė tapo geriausiais antro plano aktoriais.

Lietuvoje filmo premjera vyks rugsėjo 4 d.

Filmą sukūrė „Studija 2“ bendradarbiaudama su Lietuvos kino studija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius