-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 10

Europos kino apdovanojimuose nominuota Giedrė Žickytė: „Jaudinsiuosi tik tada, jei laimėsim“

Šeštadienį, gruodžio 10-osios vakarą, Vroclavo mieste Lenkijoje susirinks visas europietiškojo kino elitas: čia vyks Europos kino apdovanojimai. Šiuose apdovanojimuose nominuotas ir lietuvių režisierės Giedrės Žickytės kartu su Maite Alberdi sukurtas trumpametražis filmas „Aš čia tik svečias“.
Eitvydas Bajarūnas ir Giedrė Žickytė
Eitvydas Bajarūnas ir Giedrė Žickytė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Apdovanojimuose dalyvaujanti G.Žickytė ceremoniją sutinka ramiai: „jaudinsiuosi tik tada, jei laimėsim“. Iškilmingą renginį transliuos 20 Europos televizijų, tarp apdovanojimų organizatorių ir svečių – aktorius Pierce Brosnan, režisieriai Pedro Almovodar, Wim Wenders, Agnieszka Holland ir Krzysztof Zanussi. Pastarasis Giedrei Žickytei priminė, kad Aloyzas Alzheimeris, gydytojas, atradęs jo pavardę pavadintą ligą, paskutinius savo gyvenimo metus praleido būtent Vroclave.

Kadangi tavo filmas pasakoja apie Alzheimerio liga sergančią moterį, gal šis sutapimas, kad apdovanojimai vyksta Vroclave, – geras ženklas, – juokėsi režisierius.

„Kadangi tavo filmas pasakoja apie Alzheimerio liga sergančią moterį, gal šis sutapimas, kad apdovanojimai vyksta Vroclave, – geras ženklas“, – juokėsi režisierius. Giedrė Žickytė sako ceremonijai besiruošianti ramiai: „Mums su Maite didelis pasiekimas būti nominuotoms, susipažinti su kitais Europos kino kūrėjais. O jaudinsiuosi tik tada, jei laimėsim“.

Režisierės teigimu, renginio organizatoriai rūpinasi, kad laimėjimo jaudulys nesutrukdytų gražios šventės: „visi nominantai susitinka su padėkos kalbų instruktoriumi, kad žinotume, ką ir kaip pasakyti, kur atsistoti, jei mus paskelbtų nugalėtojais“.

Raudonojo kilimo ceremonijai suknelę G.Žickytei sukūrė dizainerė Ramunė Piekautaitė, į Vroclavą jos palaikyti atvyksta vyras ambasadorius Eitvydas Bajarūnas.

„Džiaugsmą temdo tik tai, kad mano kolegės Maite nėra kartu, tačiau atvykti iš Čilės ji negalėjo“. G.Žickytės ir M.Alberdi darbas – tik ketvirtasis lietuviškas kūrinys, nominuotas Europos kino apdovanojimuose per visą šio renginio istoriją. Bendras Lietuvos ir Čilės kūrėjų dokumentinis filmas pasakoja pasakoja apie garbaus amžiaus Alzheimeriu sergančią baskę Josebę, Diena iš dienos, Josebė vis kalba apie savo jaunystės dienas Ispanijoje, Baskijoje, pamiršdama, kad ji gyvena globos namuose, esančiuose Čilėje.

Filmo „Aš čia tik svečias“ pasaulinė premjera įvyko dokumentinių filmų festivalyje „Visions du Réel“ Šveicarijoje, kur jam buvo įteiktas geriausio trumpametražio filmo prizas. Iš viso filmas yra pelnęs net devynis ekspertų ir auditorijos apdovanojimus tokiuose tarptautiniuose kino festivaliuose kaip „Sheffield Doc/Fest“, “Documenta Madrid”, “Camerimage”, “Message to Man” ir kt., tačiau Europos kino akademijos apdovanojimų kontekste svarbiausias apdovanojimas buvo tarptautinio Krokuvos kino festivalio prizas „Prix EFA Krakow 2016“, kuris ir atvėrė kelią į nominaciją 29-uose Europos kino apdovanojimuose.

Lietuvos žiūrovams filmas „Aš čia tik svečias“ šį rudenį buvo pristatytas Europos šalių kino forume „Scanorama“. Filmo „Aš čia tik svečias” dalyvavimą Europos kino akademijos apdovanojimų renginyje iš dalies parėmė Lietuvos kino centras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius