Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 03

Europos kino apdovanojimų ceremoniją drauge su A.Brüggemann ves lietuvių aktorė A.Diržiūtė

Šį šeštadienį Berlyne įvyksiančią 32-ąją Europos kino apdovanojimų ceremoniją ves vokiečių aktorė ir scenaristė Anna Brüggemann bei lietuvių aktorė Aistė Diržiūtė.
Aistė Diržiūtė
Aistė Diržiūtė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

A.Diržiūtė sukūrė vieną pagrindinių vaidmenų Alantės Kavaitės tarptautinės sėkmės sulaukusiame filme „Sangailės vasara“ (2015). Tais pačiais metais ji Berlyno kino festivalyje, programoje „European Shooting Stars“ buvo įvertina kaip viena iš 10-ies geriausių kylančių jaunųjų aktorių.

A.Diržiūtė taip pat vaidino filmuose „Karalių pamaina“ (rež. Ignas Miškinis), „Charmsas“ (rež. Ivan Bolotnikov), „Tarp pilkų debesų“ (rež. Marius Markevičius) ir kt. Aktorę viso pasaulio žiūrovai neseniai galėjo išvysti ketvirtojoje filmo „Vyrai juodais drabužiais“ (rež. F. Gary Gray) dalyje.

A.Brüggemann, vaidinusi Dietricho Brüggemanno, Sebastiano Schipperio, Carloso Andrés Morelli filmuose, yra gavusi ir „Sidabrinį lokį“ už geriausią scenarijų – 2015 m. jos ir D.Brüggemanno scenarijus filmui „Kryžiaus stotys“ Berlyno kino festivalyje buvo pripažintas geriausiu.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Europos kino apdovanojimai
AFP/„Scanpix“ nuotr./Europos kino apdovanojimai

Europos kino apdovanojimų ceremonijos metu bus įvertinti ne tik geriausi metų filmai, režisieriai, aktoriai, scenaristai ir kt., bet ir įteiktas apdovanojimas už indėlį į Europos kiną – jis atiteks aktorei Juliette Binoche, už gyvenimo nuopelnus bus apdovanotas režisierius Werneris Herzogas.

Europos kino apdovanojimų ceremoniją transliuos LRT.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius