Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 18

Europos kino mugės Berlyne dėmesio centre: Lietuva ir kitos Baltijos šalys

Šiemet viename iš svarbiausių tarptautinių kino industrijos renginių – 73-iajame Berlyno kino festivalyje – Baltijos šalims suteiktas ypatingas statusas: Lietuva, Latvija ir Estija prisistato specialiojoje „Country in Focus“ programoje, rašoma Kultūros ministerijos pranešime spaudai.
Kultūros ministras Simonas Kairys, Vokietijos kultūros ministrė Claudia Roth, Estijos kultūros ministrė Piret Hartman ir Latvijos kultūros ministras Nauris Puntulis.
Kultūros ministras Simonas Kairys, Vokietijos kultūros ministrė Claudia Roth, Estijos kultūros ministrė Piret Hartman ir Latvijos kultūros ministras Nauris Puntulis. / Erlendo Štaubo nuotrauka

Su darbo vizitu lankydamasis Berlyne kultūros ministras Simonas Kairys dalyvavo festivalio atidarymo ceremonijoje, taip pat festivalyje vykstančios Europos kino mugės atidaryme.

„Pastaruoju metu Lietuvos kino sektorius demonstruoja išskirtinius pasiekimus. Šiemet mūsų kino kūrėjai pateko tarp Berlinalės talentų, o prodiuseriai pristatomi specialiose programose, kurios padės megzti tarptautinius ryšius, ieškoti kitų galimybių. Europos kino mugėje pristatysime du lietuviškos dokumentikos projektus, taip pat parodysime Arūno Žebriūno filmą „Gražuolė“, įtrauktą į Berlinalės retrospektyvinę programą.

Didžiuojamės tuo, kad Berlinale Series Market Select sekcijoje rodomas naujas lietuviškas serialas „Trolių ferma“. Taigi, dabar, kartu su kitomis Baltijos šalimis būdami vieno iš svarbiausių kino industrijos renginių dėmesio centre, esame pasiruošę daug pasakoti“, – kalbėjo ministras S.Kairys Europos kino mugės atidarymo renginyje.

Vizito metu S.Kairys kartu su Latvijos kultūros ministru Nauriu Puntuliu ir Estijos kultūros ministre Piret Hartman susitiko su Vokietijos kultūros ministre Claudia Roth ir Europos kino mugės direktoriumi Dennisu Ruh. Pokalbiuose pasidžiaugta dėl galimybės pristatyti Baltijos šalių kino industrijas specialiojoje „Country in Focus“ programoje, taip pat akcentuota, kad ši iniciatyva neabejotinai turės teigiamos įtakos tolesniam Lietuvos, Latvijos ir Estijos kino industrijų augimui.

Ministras padėkojo kolegoms už paramą Ukrainai ir pabrėžė, kad kultūrai būtina demokratija, todėl Europa privalo kuo aktyviau veikti tokiuose formatuose kaip UNESCO bei siekti, jog kultūra ateityje taptų savarankišku tvaraus vystymosi tikslu.

Tęsdami diskusiją atskirai Baltijos šalių kultūros ministrai kalbėjo apie poreikį remti Ukrainos kino industriją, aptarė trijų šalių kultūrinio bendradarbiavimo formatus ir jų stiprinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius