-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 21

Europos Parlamento dovana žiūrovui – LUX kino dienos

Europietiško kino mėgėjai laukia jau tradicija tapusio renginio: gruodžio mėnesį trijuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose vyks LUX kino dienos.
LUX_original
LUX_original / Europos parlamento Informacijos biuro nuotr.
Temos: 1 Dovana

Dėl šių metų LUX apdovanojimo varžosi trys filmai: slovėnų juosta „Klasės priešas“ („Razredni sovražnik“), prancūzų kūrėjų filmas „Merginų gauja“ („Bande de filles“) ir Lenkijos kinui atstovaujanti „Ida“ („Ida“).

Europos Parlamento nariai renka, kuris iš šių trijų filmų gruodį pelnys geriausiojo vardą ir LUX kino apdovanojimą.

„Ida“ – lenkų režisieriaus Pawelo Pawlikowskio filmas, kuriam kino ekspertai prognozuoja „Oskarą“ už geriausią užsienio filmą. „Ida“ vadinama sėkmingiausiu lenkišku kūriniu per pastaruosius 20 metų, prasibrovusiu į Europos ir JAV kino teatrų repertuarus.

Antrasis finalininkas – „Merginų gauja“. Filmas pasakoja apie keturių merginų paauglių gyvenimą. Ši režisierės Céline Sciamma juosta kupina energijos, emocijų ir muzikos.

Į LUX kino apdovanojimą pretenduoja ir slovėnų režisieriaus Roko Bičeko šedevras „Klasės priešas“. Filme vaizduojamas vidurinės mokyklos mokinių maištas prieš mokyklos sistemą, kurią simbolizuoja į klasę atėjęs naujas griežtas mokytojas.

Europos Parlamento Informacijos biuras nuo gruodžio 1d. Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje parodys tris dėl LUX kino apdovanojimo besivaržančius filmus. Kino seansai nemokami. Europos Parlamento organizuojamos LUX kino dienos Europoje vyksta nuo 2007-ųjų.

Kinu kviečia diskutuoti

Ekspertų komisija iš 60 filmų atrenka tris geriausias juostas, supažindinančias su skirtingomis visuomenės nuomonėmis, aktualiomis socialinėmis ir politinėmis problemomis, kultūrų įvairove. LUX apdovanojimu Europos Parlamentas siekia, kad kino menas taptų kiekvienam prieinamas ir skatintų diskutuoti. Naujausius ir kino žinovų pripažintus Europos filmus savo kalba galės pamatyti 500 milijonų žiūrovų.

Kino mylėtojai gali balsuoti už labiausiai patikusį filmą puslapyje

Daugiausiai žiūrovų balsų surinkęs filmas pelnys Publikos apdovanojimą.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius