Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 27

„Fatima“ pelnė Prancūzijos geriausio filmo apdovanojimą

Filmas „Fatima“ apie imigrantę iš Maroko, auginančią du savo paauglius Prancūzijoje, penktadienį per prancūziškų „Cezarių“ įteikimo ceremoniją pelnė geriausio filmo apdovanojimą.
Zita Hanrot
Zita Hanrot / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Prancūzija Kinas

„Cezariai“, svarbiausi Prancūzijos kino apdovanojimai, akcentavo didelę įvairovę šalies kino industrijoje – tuo metu, kai JAV Kino akademija, ateinantį sekmadienį išdalysianti „Oskarus“, kritikuojama dėl fakto, kad visi šių metų nominantai yra baltaodžiai.

„Fatima“ taip pat pelnė daugiausiai žadančios aktorės apdovanojimą 26 metų Zitai Hanrot, o „Oskarams“ nominuotos „Mustangės“ (Mustang) pelnė kelis apdovanojimus, tarp jų – geriausio pirmojo filmo.

Prancūzų ir turkų režisierės Deniz Gamze Erguven režisuotos „Mustangės“ pasakoja apie penkias seseris Turkijos kaime, priverstas tekėti už joms parinktų vyrų.

Geriausios aktorės apdovanojimas atiteko 59 metų Catherine Frot, už vaidmenį filme „Margarita“ (Marguerite) apie poniutę, kuri nori būti operos dainininkė ir kuri, regis, nesuvokia fakto, kad jos balsas baisus.

C.Frot „Cezariams“ buvo nominuota 10-tą kartą. 1996-aisiais už vaidmenį juostoje „Šeimos atmosfera“ (Un air de famille) ji pelnė geriausios antrojo plano aktorės apdovanojimą.

Geriausio aktoriaus „Cezaris“ atiteko Vincent'ui Lindonui už darbą filme „Žmogaus kantrybės ribos“ (Le Loi Du Marche), kuriame jis vaidina bedarbį. Tokį patį titulą už šį vaidmenį jis pelnė 2015-ųjų Kanų kino festivalyje.

Pernai keturis „Oskarus“, tarp jų – geriausio filmo, pelniusi šou verslo satyra „Žmogus-paukštis“ (Birdman), kurį režisavo meksikietis Alejandro Gonzalezas Inarritu ir kuriame vaidina Michaelas Keatonas, taip pat gavo „Cezarį“ kaip geriausias užsienio filmas.

Michaelui Douglasui buvo skirtas „Cezaris“ už viso gyvenimo pasiekimus. Amerikietis aktorius visą savo padėkos kalbą pasakė prancūziškai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius