Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 29

Festivalio „8 mm“ kino peržiūra – neįprastoje erdvėje

Kino festivalis „8 mm“ iš Kauno atvyksta į sostinę. Trečius metus vykstantis projektas spalio 3-4 dienomis sukvies ne tik pažiūrėti specialiai jam sukurtų filmų 8 milimetrų juostoje, bet ir sudalyvauti paskaitose, diskusijose, užsienio filmų peržiūrose.
Kino filmavimas
Kino filmavimas / A.Ufarto/BFL nuotr.

Dviejų dienų kino šventė prasidės Vilniaus memorialiniame muziejuje (Pamėnkalnio g. 34). Čia vyks susitikimai su svečiais iš užsienio šalių – žymūs Nyderlandų ir Brazilijos kino kūrėjai praves praktinius užsiėmimus ir pristatys naujausią savo kūrybą. Diskusijoje galės dalyvauti ir dalyviai, ir žiūrovai.

Visi neabejingi kinui rinksis prie fontano Kražių skvere (Kražių g. 15). Čia vyks svarbiausias festivalio renginys – 30 trumpametražių filmų, sukurtų ant 8 milimetrų kino juostos, peržiūra.

„Filmų rodymo vieta pasirinkta neatsitiktinai. Kražių skvere po palinkusiais medžiais yra apleistas aštuoneto formos fontanas. Ši aplinka, kalėjimo siena ir seni namai sukuria idealią atmosferą filmų peržiūrai“, – sako festivalio organizatorius, „Kultūros suvokimo centro“ direktorius Paulius Baronas.

Filmai, kurie buvo specialiai kuriami festivaliui, bus netikėti ne tik žiūrovams, bet ir jų kūrėjams, nes šie savo darbus pamatys pirmą kartą.

„Kiekvienas dalyvis, gavęs po 8 mm kino juostą, turėjo tik vieną dublį. Nufilmavę jie negalėjo savo darbo peržiūrėti ir montuoti. Montažas buvo daromas filmuojant, todėl tam reikėjo labai didelio pasiruošimo, kruopštaus darbo, planavimo ir darnos komandoje“, – apie techninę filmų kūrimo pusę pasakoja P.Baronas.

Anot festivalio vadovo, dalyvaudami projekte kūrėjai prisideda prie lietuviško kino reanimacijos. Juolab, kad pasibaigus projektui, planuojama išleisti DVD plokštelę, kuri garsins Lietuvos kino kūrėjus netik Lietuvoje, bet ir svetur.

Spalio 3 d. (šeštadienis)

Festivalio svečių super8 paskaitos ir filmai (Pamėnkalnio g. 34 Vilnius):

Jaap Pieters (NL) 13:00 – 15:00

Melissa Dullius & Gustavo Jahn (B) 15:30 – 17:30

Festivaliui sukurtų super8 kino vakaras, 8 formos baseine 19 val. (Kražių g.15 skveras, Vilnius):

Spalio 4 d. (sekmadienis)

A. Mickevičius (LT) 13:00 – 15:00 (Pamėnkalnio g. 34 Vilnius)

Visi renginiai nemokami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius