Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 06

Festivalyje „Pirmoji banga“ – nebylūs bei ankstyvieji garsiniai filmai

Penktadienį „Skalvijos“ kino centre prasideda ankstyvojo kino festivalis „Pirmoji banga“. Jo programoje – nebylūs bei ankstyvieji garsiniai filmai.
Filmas „Tarzanas – neliestųjų girių valdytojas“
Filmas „Tarzanas – neliestųjų girių valdytojas“ / Kadras iš filmo

Festivalio atidarymo dieną bus parodyti du filmai 1936 m. juosta „Laimės vaikai“ ir Alfredo Hitchcocko 1927 m. nebylusis filmas „Nuomininkas: Londono paslaptis“. Nors šis filmas nebuvo tuo metu 28 metų A.Hitchcocko režisūrinis debiutas, tai yra pirmas jo trileris ir vienas pirmųjų Džeko Skerdiko pasirodymų kine.

„1927 metų filmas „Nuomininkas“ – pats pirmasis hičkokiškas filmas, kuris buvo sukurtas dar Didžiojoje Britanijoje, prieš išvykstant į Ameriką. Dauguma žiūrovų, kas susipažinęs su jo kūryba, nėra susipažinęs su jo nebyliais filmais. Jis puikiai rezonuoja tą laiką“, – pasakojo festivalio iniciatorius Aleksas Gilaitis.

Visų nebyliųjų filmų seansus lydės gyvai atliekama muzika. A.Hitchcocko seanse penktadienį skambės Viktoro Oresto Vagusevičiaus ir Mato Samulionio muzika.

Iš viso festivalio programoje – 10 filmų, sukurtų nuo 1918 iki 1937 m. Tarp jų ir režisieriaus Sergejaus Eizenšteino „Aleksandras Neviškis“ – pirmasis režisieriaus garsinis filmas, kuriame tarp kitų garsų ir balsų svarbų vaidmenį atlieka Sergejaus Prokofjevo sukurta muzika. Seansas skirtas režisieriaus 120-osioms gimimo metinėms.

Kita sukaktis, kuriai bus skirtas vienas iš seansų – Tarzano personažui kine sukanka 100 metų. Programoje – pirmoji garsinė romano „Tarzanas džiunglėse“ adaptacija „Tarzanas – neliestųjų girių valdytojas“, sukurta 1932 m.. Pagrindinio vaidmens atlikėjas Johnny`s Weissmulleris per savo karjerą Tarzaną įkūnijo 12 juostų. Ši jam buvo pirmoji.

Festivalis prasidės penktadienį „Skalvijos“ kino centre ir truks iki rugsėjo 9 d., o nuo rugsėjo 14 d. 5 festivalio filmai bus rodomi Kaune, „Romuvos“ kino centre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius