Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 25

Filmas „Drugelio širdis“ pripažintas geriausiu Meksikoje

Režisierės Inesos Kurklietytės filmas „Drugelio širdis“ buvo pripažintas geriausiu vaikišku filmu Meksikos vaikų ir jaunimo filmų festivalyje, kuris vyko šalies sostinėje. Tai jau penktasis filmo laimėjimas – „Drugelio širdis“ buvo išrinktas geriausiu kino festivaliuose Belgijoje, Ispanijoje, Prancūzijoje. Taip pat filmas buvo atrinktas tarp 13 geriausių europietiškų filmų Europos vaikiškų filmų kūrėjų asociacijos (ECFA). Filmas ir toliau keliauja po tarptautinius festivalius – „Drugelio širdis“ jau buvo parodytas beveik 30-yje jų, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Kadras iš filmo „Drugelio širdis“
Kadras iš filmo „Drugelio širdis“ / Asmeninio archyvo nuotr.

Ne tik pasaulio, bet ir Lietuvos žiūrovai įvertino filmą – visos Lietuvos kino teatruose „Drugelio širdį“ pamatė 45 tūkst. žiūrovų, filmas toliau rodomas namų kino platformose, o artimiausiu metu jį bus galima išvysti ir LRT televizijoje.

„Filmo sėkmė – tai jo pagrindinė žinutė: priimti kitaip atrodančius ir kitaip besielgiančius, paskatinti jaunus žmones vertinti draugus ne pagal išvaizdą, branginti tikrą draugystę ir tikrą žmogiškąjį ryšį. Taip pat labai džiugu, kad filme visu gražumu atsiskleidžia ir mūsų šalies grožis – tikra lietuviška vasara, žydinčios pievos, romantiškas miestelis ir paslaptingas dvaras. Šie vaizdai paperka užsienio festivalių vertintojus. Užsienio festivalių vertintojai taip pat giria filmo aukštą meninę kokybę, režisūrą, aktorių vaidybą bei operatorinį darbą“, – filmo tarptautine sėkme džiaugiasi prodiuserė Živilė Gallego iš „Fralita Films“.

„Drugelio širdis“ pasakoja apie ypatingą berniuką Juozapą, jo draugystę su kaimynų mergaite Rugile, priešprieša su berniukų gauja, santykius su suaugusiaisiais. Juozapą vaidina Elijas Malinauskas, kuris už geriausią vaidmenį buvo nominuotas „Sidabrinei gervei“. Drąsios mergaitės Rugilės vadimenį atliko Vilnė Konstancija Abukevičiūtė, padaužos Beno – Mindaugas Balabonas. Filme taip pat vaidina aktoriai Eglė Jackaitė, Lukas Petrauskas, Gabrielia Kuodytė, Toma Vaškevičiūtė, Marius Repšys, Gabija Jaraminaitė, Julius Žalakevičius, Sonata Visockaitė, Violeta Mičiulienė bei kiti. Juostą nufilmavo operatorius Viktoras Radzevičius. Scenarijaus autorės – Modesta Jurgaityte bei Inesa Kurklietytė.

Filmo „Drugelio širdis“ gamybą iš dalies finansavo Lietuvos kino centras, Kūrybiškos Europos programa Media ir LRT. Filmo platinimą iš dalies remia Lietuvos kino centras.

Filmą galima pamatyti namų kino platformose „ŽMONĖS Cinema“, „C-Gates“ bei Go3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius