Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 21

Filmas „Gladiatorius“ – istorijos prievartavimas, tenkinant masių poreikius

Plačiosios masės 2000 m. Ridley Scott filme „Gladiatorius“ galų gale išvydo, kodėl istorikai svaigsta dėl Romos imperijos didybės.
Russellas Crowe filme „Gladiatorius“
Russellas Crowe filme „Gladiatorius“ / Vida Press nuotr.

Režisierius išprievartavo istoriją, kad užmaskuotų pjautynių filmą. Su istoriniais veikėjais filme elgiamasi kaip su lėlėmis, kurios priverstos kautis kardais pagal menininko įnorius. Kovos yra iš tiesų įspūdingos, klausimas, kiek jos primena realybę. Kita vertus, filmas vertingas tuo, kad atskleidžiama, kuo vadovaujasi populistai, priimdami sprendimus.

Juosta atkartoja atgimimo, išsivadavimo iš zombio būsenos mito struktūrą. Tamsi jėga kliudo herojų ir jį paralyžiuoja. Veikėjas tampa izoliuotu. Košmaro fazėje veikėjas ima suvokti, kaip jį vertina kiti žmonės. Populiarumas išvaduoja veikėją iš izoliacijos.

Istorinės užuominos— tik prabangus kovų įpakavimas

Filmo scenaristas Davidas Franzoni daro viską, kad žudynėmis besigrožintis žiūrovas pasijustų tauriu žmogumi. Konfliktai mus traukia ir iš to galima pasipelnyti. Joks investuotojas į pramogų verslą neleistų šimto milijonų dolerių vien tam, kad atkurtų autentišką istorinę atmosferą.

Kai režisierius R.Scottas pamatė tikrąjį koliziejų, pareiškė, kad jis yra per mažas ir sukonstravo „didingesnį“, kurį teko pripildyti ne tik dviem tūkstančiais statistų, bet ir figūromis iš kartono.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius